Lchf/keto rugbrød - Smager som lækkert almindeligt rugbrød

Chokoladekage med hvid chokolademousse og mælkechokolademousse!

Hvem elsker ikke chokolade? Her får du hele 3 gange chokolade på en gang!
En lækker luftig chokoladekagebund med de lækreste og mest cremede mousser jeg længe har lavet!
Server den med friske bær og du er i kage himlen! 

Her er hvad du skal bruge:
springform 24 cm, ca. 8 pers.

chokoladekagebund:
225 g. hvedemel
100 g. sukker
125 g. brun farin
1/2 spsk. vaniljesukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
50 g. kakaopulver
100 g. solsikkeolie
150 g. yoghurt naturel
1,5 æg
1,5 dl. varm kaffe – kan erstattes med varmt vand
50 g. mørk chokolade

Hvid chokolademousse:

2 blade husblas
200g. hvid chokolade
1 æg
1 æggeblomme
2,5 dl piskefløde

Mælkechokolademousse:

3 blade husblas
200g. mælkechokolade chokolade
2 æggeblommer (stuetemperatur)
3 dl. piskefløde
¼ tsk fint salt

Sådan skal det gøres:

Chokoladekagebunden:
Hvedemel, kakaopulver, bagepulver, natron, vaniljesukker, sukker og brun farin blandes godt i en skål, så det er ensartet i farven.

Æg, solsikkeolie, yoghurt, kaffe piskes sammen til en ensartet masse.

Bland nu de våde og tørre ingredienser sammen og pisk det er en ensartet masse.
Til sidst hakkes chokoladen fint og vendes i dejen.

Fordel dejen jævnt i en smurt springform på 24 cm og bag den ved 175° alm. ovn i ca. 30 min eller til at dejen ikke hænger ved når du stikker en kniv i kagen.

Lad kagen køle helt af, hvorefter du så skærer toppen af, så du står tilbage med en lige bund på ca. 3-5 cm.
Pak kagen ind og læg den i fryseren til den skal bruges.

Tip:
Jeg bager kagen på forhånd og lægger den i fryseren, så den er klar til at tage ud og hælde den første mousse over. Så vil moussen stivne hurtigere og du behøver ikke skulle bage dagen op til kagen skal samles.

Hvid chokolademousse:

Udblød husblassen i koldt vand i min. 10 minutter. Smelt den hvide chokolade over vandbad, tag den af varmen og lade den køle af en smule.
Pisk nu æg og æggeblomme i en skål over vandbad indtil massen tykner en smule og bliver helt glat. (Sørg for at have god kontrol over varmen, så du ikke laver røræg). Tag æggemassen af varmen og klem husblas let for vand og opløs det i den varme æggeblanding under omrøring til massen er ensartet. Hæld derefter den smeltede hvide chokolade i og pisk indtil massen endnu er ensartet. Pisk piskefløden let til skum og vend den i af 3-4 omgange i blandingen indtil moussen er ensartet. Husk på at moussen sætter sig, så det er helt naturligt at den er lidt tynd. Tag din chokoladekagebund ud af fryseren og sæt det på det fad du ønsker at servere kagen på. Sæt nu en bagering eller springform over bunden. sæt eventuelt kageplast rundt i kanten indeni. Hæld nu den hvide chokolademousse over bunden og stil den på køl i 1-2 timer, til den har sat sig.

Mælkechokolademousse:

Læg husblassen i koldt vand i min. 10 minutter. Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad i en skål. Når chokoladen er smeltet tages den af varmen. Lad den køle en smule af. Det er meget vigtigt at den ikke er for varm!
Tilsæt derefter de stuetempererede æggeblommer lidt af gangen. Rør med en el pisker. Massen vil blive meget fast, men så længe den ikke skiller, er der ingen grund til panik. Den vil skille hvis chokoladen er for varm eller æggeblommerne for kolde.
Kom 1 dl. piskefløde i en gryde og varm den op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og vrid husblassen for vand og tilsæt den i den varme fløde. Rør nu fløden i chokolademassen lidt af gangen. der skal piskes godt for at massen samler sig og bliver glat og blank. Rør herefter salt i.
Pisk nu de sidste 2 dl. piskefløde til let skum og tilføj det af 3-4 gange. Du må gerne starter med at give den lidt tæsk til at starter med for at få det godt blandet sammen, nøjes ellers med at vende flødeskummet forsigtigt i.

Tør nu eventuelt kanterne af, hvis der er noget hvid chokolademousse der hænger lidt på siderne, ellers fordeler du den tynde mælkechokolademousse over den nu størknede hvide mousse, og stil den på køl igen. Mindst 4 timer, men gerne natten over.
Når kagen har sat sig helt, tages den ud af formen og eventuel kageplast fjernes.

Pynt nu kagen med kakaopulver og friske bær eller lige hvad du har lyst til!

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lchf/keto rugbrød - Smager som lækkert almindeligt rugbrød