Ovnbagt spidskålsbåde med bacon - Amatørkokkens favorit!

Drøn lækker chokoladekage med chokoladeglasur! – Amatørkokkens absolutte top favorit

img_20180128_131626_032

Chokoladekage med chokoladeglasur! – Amatørkokkens absolutte top favorit

Jeg tror alle vi kender de der tunge, tørre chokoladekager, der nærmest sætter sig fast i ganen. De er bestemt ikke rare.
Jeg er også ret sikker på at det var de tanker min kære mormor fik sig da fortalte hende at jeg skulle bage en chokoladekage til min fødselsdag forleden dag. Men det tog hun vidst i sig igen!
Denne her chokoladekage er nemlig hverken tung, tør eller klister til ganen.
Den er super lækker svampet, luftig og med en helt vidunderlig smag af chokolade.
Den indeholder kaffe, men det kan ikke smages på den traditionelle kaffe måde. Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvad kaffen tilføjer, men chokoladekagen er helt vidunderlig at jeg ikke skal pille ved opskriften.

Her er hvad du skal bruge:
30x22cm form.

3 æg
300 g. yoghurt natural
200 g. rapsolie el. anden smagsneutral olie
3 dl. varm kaffe
450 g. hvedemel
250 g. brun farin
200 g. sukker
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
100 g. kakaopulver
100 g. mørk chokolade

Chokoladeglasur:
1,5 dl. piskefløde
50 g. smør
100 g. flormelis
100 g. mørk chokolade
1 tsk. kanel

Sådan skal det gøres:

Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en skål. (Hvedemel, brun farin, sukker, natron, bagepulver, kakaopulver)
Tilføj nu de våde ingredienser i skålen og pisk det hele sammen, så den er fin og ensartet.
Til sidst hakker du den mørke chokolade og kommer det i også. 🙂

Smør formen med smør eller bagepapir og hæld dejen deri.

Bag kagen ved 175° almindelig ovn i ca. 45-50 min.

Lad kagen køle her af før der kommes glasur på.

Glasur:
Alle ingredienserne kommes i en grydes og varmes på under omrøring indtil at det er smeltet og ensartet.
Hæld det over kagen og stil den evt. på køl en times tid.

img_20180128_134736_303

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Ovnbagt spidskålsbåde med bacon - Amatørkokkens favorit!