Svensk Pølseret med usynlige grøntsager der ikke kan smages! Sense Venlig

Festkage med kakaolagkagebunde, skovbærgelé, limemousse og chokolademousse

Festkage med kakaolagkagebunde, skovbærgelé, limemousse og chokolademousse

Min farmor fyldte 70 år og holdte derfor fest for et par dage siden. Så en fin kage skulle der da til.
Den blev sååå lækker. Smagene komplimentere hinanden sååå godt og pyntet så fin. Her brugte jeg friske bær og blomster. Jeg pakkede stilken ind i film, så den kunne stikkes i kagen med god samvittighed.
Kagen rækker til omkring 50 personer.

Her er hvad du skal bruge:
50 pers.

Kakao-lagkagebunde (3 stk):
12 æg
450 g. sukker
360 g. hvedemel
90 g. kakao
3 tsk. bagepulver

Skovbærgelé:
300 g. frosne skovbær
300 g. sukker
saft og skal af 1 lime
6 blade husblas

Limemousse:
1 l fløde
40g flormelis
Saft og skal af 8 limefrugter
130g sukker
1 dl. vand
1 tsk. vaniljesukker
2 dl yoghurt naturel
8 bl. husblas

Mørk Chokolademousse:
400g 70% chokolade
2 dl sødmælk
6 dl piskefløde
6 past.æggeblommer
60g sukker
3 bl. husblas

Smørcreme:
375 g. smør
750 g. flormelis
et par dråber vanilje essens

Pynt:
Roser
forskellige bær
Tørrede hindbær, som jeg knuste lidt og kastede på kagen.

Sådan skal det gøres:

Dag 1.
På dag 1 ud af 3, skal der laves skovbærgelé, limemousse og chokolademousse.

Skovbærgelé:
Hæld skovbær i en gryde med sukker, limeskal og limesaft. Lad det småkoge i 15 minutters tid.
Imens lægger du husblassen i koldt vand i 10 min.
Når skovbærene har kogt færdig hældes de i en skål. Husblassen tages op og knuges fri for vand. Put husblassen i den varme skovbær og rør godt rundt indtil husblassen er opløst. Stil den på køl til næste dag.

Limemousse:
Først skal der laves en sirup.

Riv limefrugterne for skal og pres derefter frugterne for saft.

I en gryde putter du limeskal- og saft, vand, sukker og vaniljesukker i.
Bring det til kogepunktet og lad det derefter småkoge i 20 minutters tid til det er blevet som en tynd sirup.

Imens lægges husblassen i koldt vand i 10 minutter.

Hæld limesiruppen i en skål, når den er kogt færdig. Knug husblassen for vand og put det i den varme sirup. Rør godt rundt til husblassen er opløst. Når siruppen er kølet lidt af, så den er let lun, hældes yoghurten i. Rør godt rundt, til det bliver en ensartet masse.
Pisk piskefløde og flormelis til let skum og vend det sammen med limesiruppen.
Stil limemoussen på køl til næste dag.

Mørk chokolademousse:

Smelt mørk chokolade og mælk sammen over vandbad eller i mikroovnen.
Læg husblassen i koldt vand i 10 min.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Derefter piskes æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Smelt husblas over vandbad eller i mikroovnen. Hæld en smule af flødeskummen i og rør godt sammen.
Pisk det nu godt sammen med den smeltede chokolade.
Derefter vendes chokoladen og æggesnapsen sammen, og til sidst vendes det hele i flødeskummen.
Stil på køl til næste dag.

Dag 2.
På dag 2 ud af 3, skal der bages kakaolagbunde og kagen skal derefter samles og stilles på køl til næste dag, hvor den så skal skæres til i kanterne og smøres op med smørcreme af 2 omgange.

Kakaolagkagebunde:
Æg og sukker piskes til en lys og luftig æggesnaps i ca. 5-10 min.
Bland de tørre ingredienser og si dem ned i æggesnapsen. Vend forsigtigt men grundigt til det bliver en ensartet masse. Husk at komme godt ned i bunden, hvor de tørre ingredienser tit gemmer sig.
Fordel dejen på 3 bageplader med bagepapir. Sørg for at sprede den godt ud og lige udover det hele.
Bag alle bundene ved 180° varmluft 10-15 min. eller til de er gennembagte. tjek med en nål eller tændstik.
Lad bundene køle helt af inden kagen samles.

Samling af kagen:
Find det fad kagen skal serveres på. (Jeg brugte en af køleskabspladerne til at servere kagen på)
Læg den første bund på fadet.

Nu skal vi lave en kant af limemousse hele vejen rundt på kagen, så vi kan lægge skovbærgeléen inde i midten. Det er vigtigt at vi laver kanten af limemoussen først, da vi varmer skovbærgeléen lidt op igen så den blivet let flydende, ligesom syltetøj. 

I en sprøjtepose kommes limemoussen i, og der laves en kant hele vejen rundt på bunden.
Blød nu den stivnede skovbærgelé op i mikroovnen, til den er som en tyk syltetøj.
Spred geléen ud i det firkantede felt, limemoussen har lavet.
Ovenpå skovbærgeléen sprøjtes resten af limemoussen ud, og det spredes fint ud med en palet eller kniv, så det er helt flat.

Læg nu endnu en bund ovenpå limemoussen.
I en anden sprøjtepose kommes chokolademoussen i, og der sprøjtes udover hele kagen og spredes igen ud med en palet eller kniv, så vi får en fin lige og glat overflade.

Læg den sidste bund på og stil den på køl til næste dag.

dag 3.
Idag skal kagen skæres til, så vi får en fin og firkantet kage.
Så skal vi smøre den op af 2 omgange. Den første opsmøring skal være et tyndt lag, så vi kan lukke alle krummerne inde, så vi nemt kan få en fin kage uden krummer 🙂

Smørcreme:

Det hele piskes sammen. Gerne i en køkkenmaskine. Tilsæt eventuelt en lille smule mælk hvis du syntes at den er for hård.

Skær nu den kolde kage til med en brødkniv.

Derefter tager du din smørcreme og smører kanterne og toppen med et tyndt lag.
Stil kagen på køl 1-2 timer eller til kanten er blevet hård. Resten af smørcremen stiller du også på køl.
Inden kagen opsmøres for 2. og sidste gang, skal vi lige have pisket smørcreme i skålen op igen, så den ikke er så hård direkte fra køleskabet.
Derefter smøres kagen for sidste gang og stilles på køl indtil den skal pyntes.

Pynt din kage med blomster og bær som jeg, eller overtræk den med fondant eller maricpan inden den stilles på køl.

Der er en masse videoer rundt omkring der viser hvordan du opsmører din kage. Det kan jeg helt klart anbefale.

I denne video har hun allerede opsmurt sin kage 1 gang, men det er samme måde vi gør med det første lag.

 

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Svensk Pølseret med usynlige grøntsager der ikke kan smages! Sense Venlig