Kartoffelsalat - den eneste opskrift du behøver!

Lagkage med hvid chokoladecreme og hindbærcreme

13007120_10208357532563575_46021079303872554_n

Lagkage med hvid chokolade creme og hindbær creme

Lagkage med hjemmelavet bunde, cremer lavet på piskefløde og husblas, hvid chokolade og hindbær, det lyder da egentlig ikke så dårligt, vel? 😉

Her er hvad du skal bruge:

Bunde:
Til en springform, 26 cm. i diameter.
300 g. hvedemel
300 g. sukker
6 æg
1 tsk. bagepulver

Creme:
4 husblas
6,5 dl. piskefløde
150 g. hvid chokolade
1 spsk. honning

Hindbærgrød:
300 g. frosne hindbær
90 g. sukker
0,5 dl. vand
40 g. majsstivelse + 0,5 dl vand

Glasur:
100 g. flormelis
25 g. kakaopulver
3 spsk. kogende vand

3 dl. piskefløde til flødeskum
evt. tørret hindbær til pynt

Sådan skal det gøres:

Vi starter med bundene. 

Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.

Hvedemel og bagepulver røres i dejen til en ensartet masse (sigt bagepulveret i hvedemelet).

Dejen deles i 3 lige store portioner. Del springformen fra hinanden og læg et stykke bagepapir på bunden inden du spænder “toppen” på igen, så bagepapiret er helt spændt ud. smør bagepapiret og siderne med fedtstof. bag en portion af gangen. Dejen er ikke så flydende men smør den så godt ud du kan. (ca 26 cm. i diameter).

Lagkagebundene bages på ovnens midterste rille ved 240 grader C. alm. ovn i ca. 8 minutter. og tages ud af formene efter yderligere 5 minutter.

OBS!: Nyt bagepapir på til hver lagkagebund.

13001286_10208357536443672_4560222167778506839_n

Cremene:

Vi starter med at lave hele cremen og senere når den har sat sig deler vi den i to. Så den ene del bliver til hindbær og den anden alm hvid.

Husblas lægges i blød i koldt vand i ca. 15 min.

Hvid chokolade hakkes fint, og hældes i en skål, der kan rumme fløden og resten af ingredienserne senere.

Piskefløde varmes langsomt op til 80°, når den er nået ønsket temperatur tages den af varmen.

Lidt efter lidt hældes den varme piskefløde i den hakkede chokolade mens der røres. Når alt fløden er tilsat og den hakkede chokolade er smeltet helt, tilsættes 1 spsk. honning.

Vrid husblassen og tilsæt den i din creme, rør godt rundt til husblassen er smeltet helt.

Nu er cremen klar til at blive sat på køl i mindt 3-4 timer, gerne natten over.

Husk at lægge film over skålen og lade filmen røre fløden helt nede i skålen, så bliver der ikke dannet en masse vand fra den varme creme.

Vupti, så langt så godt. Så mangler vi kun hindbærgrøden. 

De frosne hindbær, sukker og vand puttes i en gryde og bringer det til kogepunktet.

Derefter lader du det simre i 10-15 min.

Derefter kan du nemt blende det med en stavblender direkte i gryden.

Rør majsstivelse og vand sammen.

Når dine hindbær er blendet bringer du det igen til kogepunktet og tilføjer din majsstivelse+vand og rører godt, skru hurtigt ned for varmen igen, og lad det simre ved svag varme i 2 min.

Hæld grøden over i en skål og lad det køle af, før du sætter det på køl til det skal bruges til cremen.

Nu skal vi lave cremene færdige, så vi får en hvid chokolade creme, som jo allerede er lavet, og den anden halvdel laver vi til en hindbærcreme. 

Tag din hvide chokoladecreme ud af køleskabet og del den op i to. Tag derefter et par gode spiseskefulde af den ene creme og put over i den anden. Vi kommer jo til at tilsætte alt hindbærgrøden, så det vil gå lige op til sidst.

skål nr. 1 med den ekstra creme skal der ikke gøres mere ved, end at den mangler at blive pisket igennem engang, så den er lækker og luftigt. Derefter stiller vi den til side.

Skål nr. 2 tilsættes hindbærgrøden og piskes også igennem, så den også bliver lækker og luftig.

Nu er der kun tilbage at lægge lagkagen sammen. Den har godt af at stå på køl i et par timer og sætter sig, inden den bliver pyntet med glasur og flødeskum. 🙂

Et lille trick er at du kan bruge toppen af din springform til at holde kagen sammen inden den pyntes.

Tag det fad du ønsker at lagkagen skal serveres på.

Læg toppen af springformen på “lukket”

Læg derefter den første bund ned på fadet, så sprinformen er lukket omkring den.

Så taget hindbærcremen og evt. fyldes i en almindelig frostpose og klippes et hul i. Så har du meget mere styr på dit fyld og at der kommer lige meget ud over det hele.

på med lagkagebund nr. 2.

Så tager du den hvide chokoladecreme og evt. fyldes i en almindelig frostpose og klippes et hul i.

Til sidst lægges den sidste bund på, og stil den på køl i en times tid eller to.

Når du så skal pynte dit kage, åbner du toppen af springformen og tager den lige så stille af og vupti, så har du en flot lige og jævn lagkage.

Tip: Når du smører din glasur på toppen af lagkagen, har den godt af lige at størkne først, inden den pyntes med flødeskummen. bare lige 10-15 min. 🙂

12994348_10208357534923634_8565487587010192580_n

Velbekomme!

Amatørkokken

5 kommentarer

  • Christina

    Hej. Hvor tyk er det meningen at chokolade cremen skal blive når den står i køleskab? Den har stået i over 6 timer nu og jeg synes stadig ikke den er tyk som jeg havde troet den ville være. Skal man kunne ‘skære’ i den? Det skal jo holde formen når den bliver lagt i lagkagen… hjælp 😟!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Den vil blive godt tyk, som kagecreme, og burde også allerede være det.
      Den skal ikke kunne skæres i, men vil blive tykkere når du pisker den op til sidst 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Skal den hvide creme piskes med piskeris eller bliver den tyk? 🙂
    Har den i køleskabet nu 🙂 Og er ikke den store bager 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Den skal lige piskes igennem engang til sidst, så den er lækker luftig. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirsten Thulesen
    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Kartoffelsalat - den eneste opskrift du behøver!