Amatørkokkens absolutte yndlings sigtebrød!

Amatørkokkens absolutte yndlings sigtebrød!
Jeg bliver altså nødt til at fortælle jer lidt om denne opskrift. Det er faktisk et stykke tid siden at jeg bagte det første gang og det er efterhånden blevet til en del gange efterfølgende.
Det her brød er så lækker og så kan det sagtens bages dagen i forvejen og stadig føles som helt nybagt brød.
Kærnemælk, kartoffelmospulver og bageenzymer er blot nogle af de ingredienser der indgår, og jeg bliver aldrig træt af at bage det! 😀

 

Her er hvad du skal bruge:
3 brød i en bradepande af 33x23cm

50 g. gær
40 g. sukker
4 dl. vand
3,5 dl. kærnemælk
80 g. olie
50 g. kartoffelmospulver
20 g. salt
20 g. bageenzymer
750 g. sigtemel
300 g. hvedemel

Sådan skal det gøres:

Gæren kommes i en skål med sukkeret og de våde ingredienser.
Når gæren er opløst tilsættes resten af ingredienserne og dejen æltes til den slipper skålen og har en blank overflade.
Lad dejen hæve i 30 min.
Del dejen i 3 lige store stykker og form dem til brød.
Læg dem nu i din smurte bradepande 33x23cm

Lad dejen hæve i en time.

Drys derefter med hvedemel og snit brødene på langs.


Bag brødene ved 190° i 40 min. på den næstnederste rille.

Når brødene er bagt tages de straks ud af formen og køler af på en rist.

Nu kan brødene nemt trækkes fra hinanden og du står med 3 dejlige sigtebrød der holder sig frisk i lang tid. 😀

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller af wienerdej med vaniljecreme og flødeskum + trin-for-trin billeder af fremgangsmåden