Langtidsstegt and med æbler og svesker

bløde og lækre grovboller med gulerødder! – Amatørkokkens favorit

img_20170215_202246_765

bløde og lækre grovboller med gulerødder! – Amatørkokkens favorit

Disse boller er bare sååå lækre. De er både bløde og smagfulde og samtidig mætter de også dejlig godt 🙂

Her er hvad du skal bruge:
18 stk. 

4 dl. vand
25 g. gær
1 dl. græsk yoghurt (Skyr kan også bruges)
1/2 dl. olie
5 gulerødder, revet.
2 dl. kerner/frø (Jeg brugte hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner)
1 spsk. honning
1 nip salt
250 g. groft mel (Jeg brugte grahamsmel)
450-500 g. hvedemel

Sådan skal det gøres:

Opløs gæren i vand og tilsæt resten af ingredienserne undtagen melet og bland godt.
Tilsæt derefter melet lidt efter lidt. Start med det grove mel og slut af med hvedemelet.
Jeg kørte dejen 10 min. i køkkenmaskinen, lagde et viskestykke over skålen og satte det til hævning i en halv time et lunt sted.

Dejen deles i 18 stykker og trilles til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir (Jeg brugte 2 plader)
Lad bollerne hæve under et viskestykke i halv time.

Pensl evt. med vand, mælk eller æg hvis du har lyst. Jeg valgte ikke at gøre det, da jeg syntes de ser flotte ud uden 😉

Bag bollerne 1 plade af gangen ved. 180° alm. ovn i 25-30 min. eller indtil de lyder hule, når du banker dem i bunden.

Nyd bollerne som de er eller med smør, ost, pålæg, hvad du nu lyster! 😀

Velbekomme!

Amatørkokken

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Langtidsstegt and med æbler og svesker