Det lækreste græskarbrød med hokkaido, grahamsmel og græskarkerner
Det lækreste græskarbrød med hokkaido, grahamsmel og græskarkerner
Græskar, græskar, græskar!
Græskar overalt!
Lad mig præsentere jer for et super lækkert brød med græskar, grahamsmel og græskarkerner.
Det er så lækkert og blødt indeni og får den dejligste skorpe udenpå.
Min familie var solgt, selv min kræsne lillesøster på 7 år ville have mere! Så véd man, det er godt! 😀
Her er hvad du skal bruge:
2 brød
4 dl lunken vand
1 tsk. honning
1 tsk. salt
2 spsk. olie
60 g. græskarkerner
335 g. hokkaido græskar, revet vægt
335 g. durummel
120 g. grahamsmel
ca. 500 g. hvedemel
Sådan skal det gøres:
Rist græskarkernerne på en tør pande til de ”puffer”, og afkøl dem let.
Skræl og udkern græskaret og riv græskarkødet.
Smuldre gæren i en skål, og rør vandet i, så gæren bliver opløst.
Tilsæt honning og salt
Kom det revne græskar og græskarkernerne i.
Tilsæt durummel, grahamsmel, og det meste af hvedemelet – og ælt til dejen har en passende konsistens.
Dæk skålen med dejen til, og lad dejen efterhæve i ca. 1 time et lunt sted.
Form dejen til to brød og lirk dem over på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
Drys brødene med en smule mel til pynt og skær evt. et par tern i brødet overflade.
Lad dejen hæve ½ times tid tildækket.
Bag brødet ved 200 grader i ca. 35-45 min til de er gyldne og lyder hult, når man banker dem i bunden.
AmatørkokkenVelbekomme!
Ingen kommentarer endnu