Lækre hindbærsnitter

Fastelavnsboller af wienerdej med vaniljecreme og flødeskum + trin-for-trin billeder af fremgangsmåden

Fastelavnsboller af wienerdej med vaniljecreme og flødeskum

Her er hvad du skal bruge:
16 små fastelavsboller

wienerbrødsdej:
20 g. gær
1 dl. kold mælk
250 g. hvedemel
1/8 tsk. salt
15 g. sukker
1 tsk. æg

200g. smør til udrulning

borgmestermasse:
50 g. marcipan
50 g. flormelis
50 g. smør

1 æg til pensling

 

Vaniljecreme:
2 æg
4 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
3 dl. sødmælk
kornene af 1 vaniljestang

Andet:
Flødeskum
glasur
evt. syltetøj

Sådan skal det gøres:

Wienerdej:

1. Gæren opløses i den kolde mælk og resten af ingredienserne tilsættes.

2. Dejen æltes kort sammen, dette gøres nemt i hånden. Dejen må kun æltes til den er samlet og ensartet. Dejen opbevares på køl når der ikke arbejdes med den.

3. Dejen rulles ud så den er 1 længde bred og 3 længder lang. Sørg for at drys med masser af mel, så dejen ikke sidder fast i bordet eller på kagerullen.

img_20170209_124026

4. Med et rivejern, river du smørret på 2 dele af dejen.

img_20170209_124419

 

5. Pres smørret let fladt på dejen.

img_20170209_124448

 

6. Fold nu den del der ikke er smør på 1/3 ind over dejen.

img_20170209_124501



7. Fold nu den sidste del af dejen med smørret ind over.

img_20170209_124509

 

8. Vend dejen så “enderne” vender ud til hver side, og ikke op og ned.

img_20170209_130232

 

9. Så skal du folde første gang. Fold i 3 lag. Et såkaldt “3 fold”
Rul dejen ud i 1 længde bred og 3 længder lang.

img_20170209_130155

10. Fold 1/3 ind over dejen.

img_20170209_130217

11. Fold den sidste fold indover resten af dejen.

img_20170209_130225

12. Lad dejen hvile i køleskabet i 10-15 min.

13. Gentag step 8, 9, 10 og 11 igen.

14. Læg dejen på køl igen i 10-15 min.

15. Gentag for sidste gang step 8, 9, 10 og 11. Lad dejen hvile i endnu 10-15 min. i køleskabet.

16. Rul dejen ud i 40cm X 40cm og inddel i 16 felter.

17. Lav borgmestermassen ved at blande blødt smør, flormelis og marcipan til det bliver til en ensartet masse.
Fordel 1 tsk. borgmestermasse på hver af de 16 firkanter.

18. Fold nu dejen rundt om massen og klem godt sammen om enderne, så den ender med at danne en bolle. Vend den om, så lukningen er nedad og læg den på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve 1 time, et ikke alt for lunt sted.

19. Til sidst pensler du forsigtigt bollerne og bager dem i 10-15 min. ved 220° alm ovn til de er gyldne og sprøde.

Lad den køle helt af før du flækker dem og fylder med creme og flødeskum.

 

Vaniljecreme:

Alle ingredienser puttes i en gryde og piskes sammen til en ensartet masse.
Ved middel varme og konstant røring , varmes det hele op til det koger op og bliver tyk.
Hæld det i en skål og læg film helt tæt på den varme creme, så man undgår at overfladen af cremen bliver hård.
Stil på køl til cremen er kold. Når creme er kold piskes den hårdt igennem, så den er helt fin og glat.

 

Samling:
Flæk bollerne på midten og smør med en god tsk vaniljecreme. Eventuelt smør med et tyndt lag syltetøj først.
Fyld flødeskum på en sprøjtepose med tyl og sprøjt en fin ring og top omkring vaniljecremen og læg låget på.
Pynt med glasur eller sigtet flormelis på toppen og server!

 

Velbekomme!

 

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lækre hindbærsnitter