Risengrød med kanelsukker og smørklat

Lækre flødekarameller i mikroovn for dummies!

IMG_1715

Pas på! De her hjemmelavet flødekarameller kan gøre dig afhængig! 😀

hjemmelavet flødekarameller smager så godt, men det lyder altid så besværligt med gryder og sukkeretermometre og hvad ved jeg. Her har du løsningen! Brug din kære mikroovn! Det tager ca. 10 min fra du rører dine ingredienser sammen til at du stiller flødekaramellerne i køleren. Det kan ikke gøres nemmere!

Her er hvad du skal bruge:

1 dl. piskefløde
1/2 dl. lys sirup
2 spsk. glukosesirup
1/2 dl. sukker
1 skål, der kan tåle at blive meget varm

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen, da karameller bliver meget varm! OBS blanding kommer meget op, så husk en stor skål.

Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.

Rør rundt i skålen og giv den yderligere 2 minutter. Tjek evt. om karamellen er færdig ved at dryppe lidt af karamellen i et glas med koldt vand og ca. 30 sekunder efter skulle karamellen kunne formes som en kugle med stadig være lidt blød.

Hæld massen op i en bøtte med bagepapir og stil den på køl.

Når karamellen er helt afkølet, kan du klippe den i små stykker, du kan også skære den med en kniv istedet for.

Du kan vende karamellerne i flormelis så de ikke klister sammen. Tag en bøtte og put lidt flormelis i. I med karamellerne og ryst til alle karameller har flormelis på sig.

Karamellen koger en del op, så derfor anbefaler jeg ikke at lave dobbelt portion, så hellere flere små portioner.

Hvis du får givet karamellen for lidt, så den ikke stivner, kan du sagtens give den lidt mere i mikroovnen senere. Hvis du får givet karamellen for meget, så den er hård, putter du bare kamellerne tilbage i skålen med lidt fløde og så en tur i mikroovnen igen.

Velbekomme!

IMG_1711

IMG_1712

IMG_1713

IMG_1715

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Risengrød med kanelsukker og smørklat