Risengrød med kanelsukker og smørklat
Det er ikke rigtig jul, før vi har fået risengrød
Risengrød er bare en del af den danske jul, om vi får det i løbet af december eller på selve juleaften så smager det altid himmelsk.
Her er hvad du skal bruge:
2 pers.
3 dl vand
180 g grødris (ca. 2¼ dl)
1 liter letmælk
¼ tsk groft salt
50 g smør
Kanelsukker:
4 spsk sukker
2 tsk stødt kanel
Sådan gør du:
Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og kog i ca. 25 min. Rør ofte i grøden. Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere ca. 5 min. – uden låg. Tilsæt salt og smag til.
Kanelsukker:
Bland sukker og kanel.
Server risengrød med kanelsukker og en smørklat!
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu