Hjemmelavet gammeldags rødkål

Risengrød med kanelsukker og smørklat

IMG_1697

Det er ikke rigtig jul, før vi har fået risengrød

Risengrød er bare en del af den danske jul, om vi får det i løbet af december eller på selve juleaften så smager det altid himmelsk.

Her er hvad du skal bruge:

2 pers.

3 dl vand
180 g grødris (ca. 2¼ dl)
1 liter letmælk
¼ tsk groft salt
50 g smør

 Kanelsukker:

4 spsk sukker
2 tsk stødt kanel

Sådan gør du:

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og kog i ca. 25 min. Rør ofte i grøden. Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere ca. 5 min. – uden låg. Tilsæt salt og smag til.

Kanelsukker:

Bland sukker og kanel.

Server risengrød med kanelsukker og en smørklat!

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hjemmelavet gammeldags rødkål