Karamelliseret løgkompot - En klar vinder

Håkonskager med marcipan, vanilje og citron

Håkonskager med marcipan, vanilje og citron

Håkonskager er en sprød lækker småkager der smøres med æggehvide og rulles i perlesukker.
Lav gerne et stor portion og smid et par ruller i fryseren, så du altid har en rulle ved hånden hvis du skulle få lyst til nybagte håkonskager.

Her er hvad du skal bruge:
2 ruller

200 g. smør
100 g. marcipan
80 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Skal af en halv citron
250 g. hvedemel

Til Kanten:

1 æggehvide
perlesukker

Sådan skal det gøres:

Smør og marcipan blandes til en ensartet masse. Dette gøres nemt på en foodprocesser.
Resten af ingredienserne tilføjes undtagen æggehvide og perlesukker. Rør det hele sammen til endnu en ensartet masse. Del derefter dejen i to ruller og rul dem ind i film. Læg dem på køl i mindst 2 timer eller til dagen efter.
(Hvis du ikke skal bage småkagerne nu, kan de også smides i fryseren til en anden gang.)

Rul de kolde ruller i først æggehvide og derefter perlesukker.
Skær derefter rullen i skiver ca. 0,5 cm. og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Bag småkagerne i ovnen ved 180° alm ovn i ca. 10 min eller de er blevet let gyldne i kanterne.
Lad dem køle helt anden inden de serveres.

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Karamelliseret løgkompot - En klar vinder