Håkonskager med marcipan, vanilje og citron

Håkonskager med marcipan, vanilje og citron
Håkonskager er en sprød lækker småkager der smøres med æggehvide og rulles i perlesukker.
Lav gerne et stor portion og smid et par ruller i fryseren, så du altid har en rulle ved hånden hvis du skulle få lyst til nybagte håkonskager.
Her er hvad du skal bruge:
2 ruller
200 g. smør
100 g. marcipan
80 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Skal af en halv citron
250 g. hvedemel
Til Kanten:
1 æggehvide
perlesukker
Sådan skal det gøres:
Smør og marcipan blandes til en ensartet masse. Dette gøres nemt på en foodprocesser.
Resten af ingredienserne tilføjes undtagen æggehvide og perlesukker. Rør det hele sammen til endnu en ensartet masse. Del derefter dejen i to ruller og rul dem ind i film. Læg dem på køl i mindst 2 timer eller til dagen efter.
(Hvis du ikke skal bage småkagerne nu, kan de også smides i fryseren til en anden gang.)
Rul de kolde ruller i først æggehvide og derefter perlesukker.
Skær derefter rullen i skiver ca. 0,5 cm. og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag småkagerne i ovnen ved 180° alm ovn i ca. 10 min eller de er blevet let gyldne i kanterne.
Lad dem køle helt anden inden de serveres.
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu