Lækker drømmekage!

Citron Roulade Med Lemoncurd, Mascarponecreme Og Brændt Marengs

Citron Roulade Med Lemoncurd, Mascarponecreme Og Brændt Marengs
Er roulade gået af mode? – Bestemt ikke her.
Denne er en lækker frisk roulade der både har lidt af det søde og det syrlige, og så er den faktisk slet ikke så svær at lave.
Jeg laver selv min lemoncurd, men den kan også findes i de fleste store supermarkeder.

 

Her er hvad du skal bruge:
Til 1 Roulade

Bund:
3 æg
125 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
125 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver

Lemoncurd:
2 æg
1 dl. citronsaft (ca. 2 citroner)
skal af 1 økologisk citron
100 g. sukker
20 g. smør

Mascarponecreme:
200 g. mascarpone
50 g. flormelis
1 dl. piskefløde

Marengs:
50 g. æggehvide
150 g. sukker
0,5 dl. vand

Sådan skal det gøres:

Lemoncurd:

Lemoncurden skal laves et par timer eller dagen før, så den kan nå at blive kold.
Citronsaft, æg og sukker piskes sammen, og si det over i en lille gryde, så vi kan få fjernet eventuelle strenge fra æggene. Tilføj derefter citronskal.
Ved smag til middel varme lunes massen op ved konstant omrøring.
Når massen er lun tilføjes smørret og der røres konstant i massen indtil den tykner til en tynd vaniljecreme. Cremen vil størkne endnu mere først den er blevet kold, så bare rolig 😉
Hæld lemoncurden på glas med låg eller i en lille bøtte.
Lad den køle en smule af inden den sættes på køl i mindst et par timer.

Bunden:

Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
Si hvedemel og bagepulver i og vend det i æggemasse.
Smør den ud på en bageplade med bagepapir ca. 30x40cm eller lidt mindre.
Bag rouladen i ovnen ved 225° alm ovn i ca. 5-7 min.

På et nyt stykke bagepapir drysses en lille smule sukker på og den varme bund vendes ud på og bagepapiret fra ovnen taget forsigtigt af. Imens laves mascarponecremen.

Mascarponecreme og rulning af roulade:

Mascarpone, flormelis og fløde piskes til det er blevet tyk.

Nu til samlingen af rouladen.
Smør et godt lag lemoncurd på. Dog ikke helt ud til enden hvor rouladen slutter, da cremen bliver presset en smule under rulningen.
Fordel mascarponecremen udover lemoncurden og rul derefter rouladen så stramt som muligt ved hjælp af bagepapiret. Rul rouladen og papiret den ligger i, ind i plastfolie og læg den på køl til den skal bruges.

Marengs:
Æggehviderne piskes stive.
Sukker og vand bringes i kog og koges indtil den har en temperatur 118°

Imens du pisker i æggehviderne hælder du en tynd stråle af sukkermassen i og pisker derefter på fuld kraft i mindst 5 min. Den skal være sej og lækker.

Put marengsen i en sprøjtepose med en tyl og sprøjtes ud på rouladen og brændes derefter med en lille gasbrænder.
Du kan også sagtens servere den uden at brænde marengsen. 🙂

 

Velbekomme!

 

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lækker drømmekage!