Bagt æblekage med kagedej i bunden og crumble på toppen

Fragilite med mokka/nougat smørcreme – sprød og lækker

Fragilite med mokka/nougat smørcreme – sprød og lækker
Så fik jeg endelig taget mig sammen til at få lavet en fragilite. Jeg har hele tiden haft en ide om at det var noget værre noget at rode med, men det var faktisk slet ikke så træls igen! 😀
Jeg bliver dog aldrig fan af at smutte nødder!
Den her opskrift er super lækker. Vi har sprødheden fra bundene og den fløjlsbløde creme i midten. Den er tung men hold da op hvor er den også bare lækker.
Nu er der ingen dårlige undskyldninger for ikke at komme igang! 😉
Og husk for guds skyld at lade den fryse helt hård, ellers kan du på ingen måde skære den ud. Den er ikke for hård at skære ud fra frost.

 

Her er hvad der skal bruges:
9 stk.

Fragilitebund:
120 g. hasselnødder
120 g. æggehvider
1 knsp. salt
200 g. sukker

Smørcreme:
6 spsk. stærk kaffe
100 g. blødt smør
100 g. blødt nougat
120 g. flormelis
4 æggeblommer

Evt flormelis på toppen inden servering.

Sådan skal det gøres:

Bundene:
Hasselnødderne skal vi have afskallet først.
Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen i 12-15 min. ved 150° varmluft.
Lad hasselnødderne køle lidt af inden du lægger dem i et viskestykker og samler enderne så viskestykket er lukket helt til. Herefter massere du kraftigt “posen” med hasselnødderne, så skallerne vil begynde at falde af nødderne inde i viskestykket. Herefter lader du dem køle helt af inden de knuses til så fint “mel” som muligt, evt i en minihakker eller lignende.

Pisk æggehvider og salt stift og luftigt. Det gøres nemmest i en røremaskine eller med et el piskeris. Når æggehviderne er pisket stive, tilsættes sukkeret lidt efter lidt indtil du har en marengs.
Til sidst vender du forsigtigt hasselnødde”melet” i dejen med en dejskraber.
Del dejen i 2 portioner.
På 2 plader med bagepapir smører du med lidt smør inden du smører din dej ud på hver plade i en firkant af 30cm x 20 cm. (Jeg tegnede mine firkanter op på bagepapiret inden, så jeg vidste at de ville blive lige store)
Sørg for at det er så jævn så muligt.
Bag bundene i ovnen ved 175° varmluft i ca. 15 min til de er let gyldne. hold godt øje med dem at de ikke bliver for mørke. Lad dem afkøle helt.

Smørcremen:
Lav en stærk kop kaffe og lad den afkøle helt.
Smelt nougaten lidt i mikroovnen så den bliver blød og flydende.
Pisk den lune nougat, smør og flormelis sammen til en ensartet masse. Tilføj nu æggeblommer i, et ad gangen og rør til sidst den afkølede kaffe i også.

Samling:
Tag forsigtigt bagepapiret af bundene og halver begge bunde så du får 4 bunde der måler 15cm x 20cm
Del cremen i 3 og fordel det mellem bundene, så du slutter af med en bar bund på toppen.
Stil kagen på frys. Den skal være så hård som overhoved muligt, ellers vil cremen flyde ud når du skær kagen ud senere. kagen kan sagtens skæres ud fra frost og derefter stilles på køl til den skal serveres.

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Bagt æblekage med kagedej i bunden og crumble på toppen