Amatørkokkens absolutte yndlings sigtebrød!

karamelliseret bananlagkagebunde – Dejligt luftige med en lækker smag af banan!

karamelliseret bananlagkagebunde – Dejligt luftige med en lækker smag af banan!
Jeg så engang en opskrift på en karamelliseret banankage og tænkte at den lød vildt lækker, mon ikke jeg kunne bruge de karamelliserede bananer og vende dem op i en luftig omgang lagkagebunde? – Jo det kan jeg da lige love dig for at man kunne! 😉

Her er hvad du skal bruge:
3 bunde af 26 cm

Karamelliserede bananer:
600g bananer
75 g. brun farin
75 g. sukker
75 g. lys sirup
45 g. smør

Lagkagebunde:
8 æg – Stuetemperatur!
320 g. sukker
2 spsk. vand
240 g. hvedemel
2 knsp. salt
2 tsk. bagepulver

Sådan skal det gøres:

Karamelliserede bananer:

Skær bananer halvt over og igen igennem på langs.
Kom sirup, sukker og brun farin og smelt det ved svag varme, så det ikke brænder på.
Når massen er smeltet kommes bananerne på, skru en smule ned for varmen og fordel massen over bananerne med en ske. Tilsæt smørret efter ca 2 min og rør godt rundt. Bananerne er færdig når de er ved at falde fra hinanden.
Bananerne kommes i en skål med det smeltet sukkermasse der nu sidder ved.
Mos eller blend massen til den er helt fin og glat.
Lad den står til du skal bruge den i lagkagebundene som du begynder på med det samme. 🙂

Lagkagebunde:
Æg, sukker og vand piskes kraftig. gerne i en røremaskine. Jeg piskede mine æg i ca. 15 min til de havde fået pisket så meget luft i som muligt.
I skålen med de moste bananer kommes nu mel, salt og bagepulver i og piskes godt sammen, så der ikke er klumper i.
Derefter begynder du lige så stille og vende de piskede æg i, lidt af gangen.

Fordel dejen i 3 og bag dem enkelvis i en 26cm springform med bagepapir i bunden og smurt godt med fedtstof.

Bag dem 1 af gangen ved 200° alm ovn i ca 10-12 til de er færdigbagte.

Lad dem køle af på en rist stadig med bagepapiret i bunden.

 

Mine lagkagebunde blev lagt sammen med en kokosmousse og en frisk Bananmousse og til sidst smurt op med en lækker chokoladeganache!

Et lille tip:

Skil springformen af og læg et stykke bagepapir over bunden. Derefter presser du siden nedover bunden med bagepapiret på og låser den. Nu står du med en springform hvor der kun er bagepiret i bunden, der er strammet helt ud og du kan nu klippet siderne til, så der ikke hænger for meget overskydende bagepapir ud af bunden på springformen. Derved får du en helt fin lagkagebund uden at den er bølget i siden af bagepapir der er krøllet! 😉

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Amatørkokkens absolutte yndlings sigtebrød!