Amatoerkokkens version af den svenske kladdkaka

Bagt æblekage med kagedej i bunden og crumble på toppen

Bagt æblekage med kagedej i bunden og crumble på toppen
Hvis du kan lide kage, æbler og crumble, så er det her bestemt kagen for dig!
Kagen består af lidt knasende crumble i bunden, en lys og let kagebund med æbler i. Derefter et fint lag kanel inden der lægges et lag af tynde æbleskiver ovenpå. til sidst kommes resten af crumblen på toppen, og direkte i ovnen.
Den har lidt af alt det vi godt kan lide, bare lagt sammen til en dejlig æblekage!

Her er hvad du skal bruge:
26 cm springform

Crumble til bund og top:
75 g. smør
75 g. sukker
120 g. hvedemel
1/2 tsk bagepulver

Kagedej:
150 g. smør
150 g. sukker
3 æg
150 g. hvedemel
30 g. maizena/majsstivelse
3 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
1-2 æbler, skåret i grove tern

Fyld:
2-3 æbler
1-2 spsk. kanel

 

Sådan skal det gøres:

Start med at bland alle ingredienserne sammen til en crumble. Stil skålen til side til senere.

Fortsæt med kagedejen.
Smør og sukker røres godt sammen. Kom æggene i et ad gangen mens der røres. Tilsæt de resterende tørre ingredienser og rør massen godt igennem.
Skær 1-2 æbler ud i grove tern og vend dem i kagedejen. Skær de resterende æbler ud i tynde både, der skal lægges ovenpå dejen senere.

Beklæd din springform med bagepapir og fordel halvdelen af crumblen i bunden.
Hæld derefter kagedejen med de grove æbletern over.
Strø nu toppen af kagdejen med kanel og læg derefter de tynde æblebåde ovenpå.
Til sidst fordeles den sidste halvdel af crumblen på toppen.

Bag kagen i midten af ovnen ved 170° alm ovn i ca. 30-35 min og den er gylden på toppen.

Lad kagen køle lidt af inden den serveres. eventuelt med creme fraiche eller vaniljeis, men den går også rigtig godt for sig selv.

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Amatoerkokkens version af den svenske kladdkaka