Svampet kanelkage med kaffeglasur

Firkantet lagkage med jordbær og vaniljecreme – Den lækreste festkage til mange

Firkantet lagkage med jordbær og vaniljecreme – Den lækreste festkage til mange

Står du og skal lave en stor kage til mange, så er den her et rigtig godt bud. Den har lidt af det hele. De blødeste bunde, den fløjlsbløde vaniljecreme, de friske jordbær og en jordbær/rabarber kompot. Og så må man jo ikke glemme kakaoglasuren og den lækre flødeskum. Der kan også sagtens bruges en syltetøj hvis man ikke gider at gå i gang med kompotten. Jeg bruger desuden en firkantet bagering til at samle kagen i. Dette kan også gøres uden, men er nemmere med bageringen for at holde kagen stabil imens den sætter sig.

Her er hvad du skal bruge:
32x22cm fad (bundenes størrelse) 25 pers. +-

3 stk. Bunde:
300 g. sukker
300 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
6 æg

Vaniljecreme:
9 dl. sødmælk
6 æg
12 spsk. sukker
6 spsk. majsstivelse
kornene af 2 vaniljestænger eller 3 store tsk vaniljesukker

jordbær/rabarberkompot:
250 g. frosne jordbær
250 g. rabarber (Eller frosne jordbær)
75 g. sukker
1 tsk. majsstivelse
1/2 dl. vand

Andet:
2-3 bakker jordbær
1/2 L fløde til flødeskum
kakao – flormelis – vand til glasur
Evt frugt til pynt

 

Her er hvad du skal gøre:

Vaniljecreme:
Start med at lave vaniljecremen dagen før den skal bruges.
Alle ingredienserne piskes sammen i en gryde og varmes stille op imens der konstant røres i gryden.
Når cremen begynder at tykne til en konsistens som mayonnaise, hældes den i en bøtte og du lægger husholdningsfilm helt ned til cremen så den rammer overfladen af cremen, mens den stadig er helt varm. Stil den på køl til næste dag eller til den er helt gennemkold. Cremen vil blive tykkere når den bliver kold.

Lagkagebunde:
Jeg starter altid med at måle op på et bagepapir hvor stor bunden skal være. Tilføj altid et par ekstra cm, så du kan skære kanten lige inden den samles. Så mål et rektangel op på bagepapiret 35x35cm ca. Dejen deles i 3 og bages enkelvis, så lav gerne 3 stk bagepapir klar. 😉
Æg og sukker piskes helt lyst og luftigt. Gerne på røremaskine i ca. 10 min.
Sigt hvedemel og bagepulver i og vend forsigtigt dejen sammen, så den stadig er lækker og luftig. Del dejen op i 3 portioner.
Smør en portion dej jævnt ud på en bageplade med bagepapir i den størrelse du har målt op. Den behøver ikke været helt perfekt og lige, da vi skærer den ud bagefter.
Bag en bund ad gangen ved 200° alm ovn i 6-8 min. til den er gylden og gennembagt.
Lad bundene køle af imens de andre laves.
Når bundene er helt kolde kan de lægges ovenpå hinanden og skæres ud i rette størrelse til dit fad.

Jordbær/Rabarberkompot:

Alle ingredienser koges i en gryde til bærrene er møre. ca. 10-15 min.
Blend massen helt fin og stil den derefter på køl.

 

Samling af kagen:

Skyl og skær jordbærrene i halve og kvarte
Pisk din vaniljecreme så den er helt glat. Del den op i to. et til hvert af dine lag. Så er du sikker på at der kommer lige meget i hver. 😀

Start med at lægge den første bund på dit fad. Sæt derefter din bagering omkring, hvis du bruger sådan en.

Så starter du med at lægge nogle gode skeer kompot på bunden og smører ud, så det dækker det hele. ca. 1 cm i højden. Derefter fordeler du næsten alt vaniljecremen fra den ene portion. Gem et par spiseskeer, til at dække toppen af bærrene når de er lagt på efter, så bund nr 2 bedre sidder fast ovenpå jordbærrene. Pres gerne jordbærrene lidt ned i cremen nedenunder og smør så resten ovenpå. Giver det mening?
Dette gøres så en gang til. Så det vil sige at du starter med:

Bund
Kompot
Vaniljecreme – minus et par skeer til sidst
Jordbær
Det sidste vaniljecreme

Bund
Kompot
Vaniljecreme – minus et par skeer til sidst
Jordbær
Det sidste vaniljecreme

Og sidste bund på toppen. Færdig!

 

Stil kagen på køl. Gerne et døgns tid.
Derefter tages kagen ud. Glasuren kommes på og du kan pynte med flødeskum med det samme eller gøre det senere, hvis kagen ikke skal serveres der.

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Svampet kanelkage med kaffeglasur