kæmpe kanelsnegl - snasket og lige til at dele

Amatoerkokkens bedste opskrift på jordbærkage til mange

Amatoerkokkens bedste opskrift på jordbærkage til mange
Jeg tænker at denne opskrift vil komme mange til gavn, da jeg tit får spørgsmål om min jordbærkage i større portioner. Den her portion vil jeg sige at der er til 12 pæne store stykker i. Den passer til en bradepandeform 20x30cm (Bunden af formens mål)
Hvis den ikke bliver spist på dagen, så er der altid rester til dagen efter. For hvem har ikke lyst til jordbærkage 2 dage i træk? 😀
Hvis du ønsker en mindre jordbærkage, er her sammen opskrift i en mindre version.
Opskriften finder du her! 

 

Her er hvad du skal bruge:
bradepande 20x30cm

Bund:
225 g. marcipan
225 g. blødt smør
225 g. sukker
225 g. æg (Vej dine udklækkede æg af)
55 g. hvedemel

Creme:
6 æggeblommer
6 dl. Sødmælk
100 g. sukker
2 tsk vaniljesukker
4 spsk. maizena/majsstivelse
6 blade husblas
2 dl. piskefløde

75 g. mørk chokolade
2 bk. jordbær
ribsgelé (Jeg brugte ca. 1 glas)

Sådan skal det gøres:

Bund: (kan sagtens laves dagen før og pensles med chokolade)
Det er vigtigt at smør og æg har stuetemperatur.

Marcipan, sukker og hvedemel smuldres sammen til fint granulat.
Smørret skæres i tern og tilsættes under omrøring (Her er en røremaskine god at have ellers en elpisker)
Til sidst tilsættes æggene lidt af gangen og massen røres til den er glat (5-10 min)

Læg et stykke bagepapir i din bradepande og smør den godt med fedtstof og hæld dejen i og fordel den jævn ud over det hele.

Bag bunden ved 160° alm ovn. i ca. 35-40 min. Tjek med en kødnål at der ikke hænger dej ved.

Når bunden er bagt, lader du den køle af i 15 minutters tid.
Vend bunden over på det fad du ønsker at servere kagen på og derefter kan du lige så stille tage bagepapir af. Drys herefter med et tynd lag sukker over den varme bund der nu er blevet vendt til top. Giver det mening? 😉
Lad nu kagen køle helt af inden den smøres med et lag smeltet chokolade og stilles i køleskabet. 🙂

Creme: (Kan sagtens laves dagen før. Vend først flødeskum i på dagen)

Start med at udbløde husblassen i koldt vand i 10 min.
Pisk herefter æggeblommer, mælk, vaniljesukker, sukker og maizena i en tykbundet gryde. Sæt den på middel varme og rør hele tiden rundt i den.
Rør i cremen indtil den er blevet ret tyk, så du kan se piskerises spor i cremen. Tag cremen af varmen.
Knug vandet af husblassen og rør den ud i kagecremen.
Hæld kagecremen i en skål og overdæk den med film og stil den på køl. Cremen bliver meget fast, men det er meningen!
Når cremen er kold, piskes den igennem til den er glat.

Fløde piskes til skum og vendes sammen med cremen til den er ensartet. Stil på køl inden brug.

Sammensætning af kagen:
Smelt den mørke chokolade og smør et tyndt lag udover den kolde bund. Stil bunden i køleskabet til chokoladen er størknet.
Når chokoladen er størknet smøres cremen på i et jævnt lag. Stil på køl mens du ordner jordbærene.


Skyl og skær stilken væk og skær derefter jordbæet igennem på langs. Læg dem på et stykke køkkenrulle, så de ikke er det mindste våde, ellers kan de godt finde på at rutsje af cremen.
Læg jordbær over hele kagen. Stil på køl imens du varmer ribsgeléen. Jo koldere kagen er jo nemmere er det at få ribsgeléen på.
Varm din ribsgelé op i en gryde eller i mikroovnen.
pensle eller hæld små teskeer af den flydende ribsgele over jordbærene. Du vil hurtig finde ud af at den ikke løber og størkner hurtigt. Det kan være at geleen skal smeltes flere gange til da den hurtigt størkner og er nemmest af fordele når den er helt tynd og flydende. Du kan varme ribsgeleen lige så mange gange du vil.
Jeg penslede selve jordbærene og ønskede derefter at fylde alle “hullerne” mellem jordbærene ud også. Det var nemmeste med en teske.

Stil den færdige kage på køl til den skal serveres. 😀 Hvis du kan vente så længe!

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

kæmpe kanelsnegl - snasket og lige til at dele