Luksus crumble med æbler, blåbær, mandler og marcipan
Luksus crumble med æbler, blåbær, mandler og marcipan
Uhh, jeg er altså ret vild med crumbler. De er super nemme at lave, og så får man både noget knas, blødt, sødt og syrligt.
Denne opskrift er total luksus versionen af crumble. Der er både æblestykker, blåbær, mandler og marcipan. Så bliver det da ikke meget bedre! Så skulle det da lige være en god vaniljeis på toppen over den lune crumble! Mums!
Her er hvad du skal bruge:
8 pers.
6-8 store æbler
1 bakke blåbær (ca. 200 g.) (Frosne kan også bruges)
1 håndfuld mandler
100-150 g. marcipan
½ – 1 tsk kanel (kan undlades)
Crumble:
150 g. smør
200 g. brun farin
200 g. hvedemel
100 g. havregryn
Serveres evt. med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum
Sådan skal det gøres:
Start med fjerne kernehuset, skær æblerne i små tern og kom det i et smurt ildfast fad.
Hak mandlerne groft og kom dem henover æblerne sammen med blåbærene.
Riv til sidst marcipanen og fordel det over det hele.
Strø nu kanel over hvis du ønsker dette.
Nu blandes mel, smør, havregryn og brun farin sammen til en smuldret dej. Det skal ligne krummer.
Fordel det over æblerne og de andre ingredienser.
Bag crumblen ved 200° i 35-40 min. og lad den hvile i 15-30 min. før den serveres.
Tip: Hvis du har nogle meget syrlige æbler, kan du strø et par spsk. sukker over æblerne inden de andre ingredienser kommes på.
AmatørkokkenVelbekomme!
Det ser lækkert ud <3