Amerikansk æble/blåbær crumble! Den virkelige lækre en af slagsen! OMG!
Amerikansk æble/blåbær crumble! Den virkelige lækre en af slagsen! OMG!
Jeg elsker alle forme for crumble! Denne her er overdrevet lækker!
Forskellen på denne og andre “crumbler” er at æblerne får et hurtigt opkog inden i lægges i formen og drysses med blåbær. Derefter presses crumble-delen helt flad og jævn ovenpå, og det giver den sprødeste og lækreste overflade! Mums mums mums!
Når æblerne får et hurtigt opkog falder de en smule sammen, så derfor ser det ud til at der er flere æbler end man skal bruge til at starte med.
Hvis du bruger friske blåbær vil det færdige resultatet være en lys æblebund med blåbær imellem. Hvis du som jeg brugte frosne blåbær denne gang, vil æblebunden blive mørke lilla efter blåbærene! Smagen er dog den samme! 😉
Her er hvad du skal bruge:
1 form på 22x24cm
650 g. æbler – skrællet, renset og skåret vægt.
150 g. blåbær
saft af en halv citron
sukker hvis æbler er meget friske
Crumble:
75 g. smør
115 g. brun farin
110 g. hvedemel
50 g. havregryn
Kanel
Sådan skal det gøres:
Æblerne skylles, skrælles og skæres i små stykker.
Æblerne hældes i en gryde sammen med citronsaft og evt sukker. Lad æblerne få et hurtigt opkog. 1-2 min.
Hæld æblerne i et fad/form og pres den lidt ned i faddet. Hæld blåbærene over og drys med kanel.
Smør, brun farin, hvedemel og havregryn smuldres sammen. Dette gøres nemt i en køkkenmaskine. Ellers er det frem med klør fem 😉
Når det er så ensartet som det nu engang kan blive hældes det over æblerne i faddet og trykket helt fladt, som et låg.
Bag crumblen ved 200° alm ovn, i ca. 40-45 min. til det er sprødt og gyldent. Lad den køle af i ca. 15-30 min før den serveres lun. Server den med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche! Min personelige favorit er den kolde vaniljeis! Yum!
Tip:
Du kan sagtens forberede crumblen om formiddagen, og først bage den til aften, lige inden den skal serveres. 🙂
AmatørkokkenVelbekomme!
Ingen kommentarer endnu