Andebryst med brune og hvide kartofler, hjemmelavet rødkål og appelsin/rødvin sauce

Æbleflæsk hos mormor

Æbleflæsk, med eller uden løg? Der er vidst stor forskel på hvad folk fortrækker når det kommer til det. Min mormor laver altid æbleflæsk uden løg, men min farmor laver det til gengæld med løg og det smager sååå godt! Så det måtte prøves! 

Her er hvad du skal bruge:

2-3 personer

4 æbler
2 løg
flæsk i skiver
salt
brun farin
rugbrød

Sådan skal du gøre:

Flæsket lægges på panden og drysses med salt. Det steges så begge sider har fået god farve. Det må ikke blive branket. Imens flæsket steger, skærer du løg i skiver, og æbler skæres i tynde både. Når flæsket er færdig ligger du det på på et tallerken med køkkenrulle under. Lad fedtet blive på panden.

Læg nu løgene på panden og lad dem stege et par minutter inden æblerne kommes på panden. Når æblerne er kommet på panden med løgene lægges et låg over panden så æblerne bliver dampet.

Rundt rundt i æblerne/løgene engang imellem og lad dem stege til du har den konsistens du ønsker. – eller omkring 15 minutters tid.

Smag æblerne/løgene til med brun farin og salt.

Server æblerne/løgene med det stegte flæsk og rugbrød

IMG_1580

 

Velbekomme!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Andebryst med brune og hvide kartofler, hjemmelavet rødkål og appelsin/rødvin sauce