Klatkager af risengrød

Koldhævede Boller – Nemme og lækre

IMG_1452

 

Der er ikke noget som at stå op om morgenen ved duften af nybagte boller.

Der er slet ikke noget som at stå op og tage bolledejen ud af køleskabet, smide den på en bageplade med et par skeer og så i den kolde ovn, fuld skrue på ovnen mens du dækker morgenbordet og vupti, så er de lækreste boller klar til at blive serveret!

Her er hvad du skal bruge til ca. 12 boller:

300g durummel
300g hvedemel
ca. 5 dl koldt vand
1 tsk. salt
15g gær

Her er hvad du skal gøre:

Gæren røres ud i det kolde vand og resten af ingredienserne tilsættes. Rør dejen glat med en (træ)ske, den skal være ret fugtigt, da melet suger en masse væske imens den er i køleskabet. Hvis den ikke er fugtig nok så tilsæt evt. lidt mere vand. Den skal hænge sammen med bare være fugtig samtidig. Kom dejen i en oliesmurt skål (Dette er vigtigt) dæk med stanniol og stil i køleskabet natten over. Sæt dejen på bagepladen med 2 skeer, den er nu lidt “sej” og “lang” i det. Sæt pladen i en kold og sæt ovnen på 230 grader – eller lidt mindre hvis det er varmluft – bag i ca. 30 min. til de er gyldne og gennembagte.

 

Velbekomme!

 

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Klatkager af risengrød