Bløde, lækre, flade sandwichboller med fuldskornsmel og gulerødder!

Bløde, lækre, flade sandwichboller med fuldskornsmel og gulerødder!

Hvor mange gange har man ikke stået i den situation, hvor man bare havde lyst til en lækker sandwich men hold da op hvor er der egentlig meget brød i sådan en. Da jeg følger sense levestilen må der ca. være omkring 50 g. brød.
Så står man der og vejer sin bolle og 50 g. er altså bare ikke meget hvis bollen er højere end en finger 😀

Så fandt jeg på at jeg kunne bruge fuldkornspita, men wow de er altså også en smule tøre i længden!

Endelig fandt jeg på at veje mine boller af og derefter rulle dem flade med min kagerulle og vupti. De lækreste, blødeste, fuldkorns sanwichboller, der er flade, så der er plads til lige præcis dit yndlingsfyld! Og så smager de altså bare fantastiske!

 

Her er hvad du skal bruge:
26-28 stk.

4 dl. lunken vand
25 g. gær
1 dl. skyr, natural
1/4 dl. olie
300 g. revet gulerødder
2 dl. kerner (Jeg brugte solsikkekerner og hørfrø)
1 tsk. honning
1 nip salt
250 g. fuldkornshvedemel (Grahamsmel eller lignende kan også bruges)
500-600 g. hvedemel

Sådan skal det gøres:

Opløs gæren i det lune vand og tilsæt resten af ingredienserne undtaget melet og bland godt sammen.
Tilsæt melet lidt efter lidt. Start med fuldkornsmelet og slut af med hvedemelet.
Ælt dejen godt. Gerne 10 min. på en køkkenmaskine. Lad dejen hæve 1 time under et viskestykke.

Del dejen ud i 26-28 små klumper og rul hver klump ud til små flade og runde “boller” på ca. 1 cm’s højde og på størrelse med en underkop.
Læg de flade boller tæt sammen på en bageplade. Jeg havde plads til 9 ad gangen. Læg et viskestykke over og lad dem efterhæve i 30 min.

Bag bollerne ved 180° i ca. 18 min.

Lad bollerne køle af på en rist inden de eventuelt pakkes i poser og fryses ned.
Så er de nemme at tage op dagen før de skal bruges og smager stadig skønt!

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Uimodståelig Hjemmelavet Guf - Lige til at spise! + DIY Til Isvaffel Holder + Tip Til Rengøring Af Tør Sukkerlage I Gryde