Klatkager af risengrød
Når min lillebror og jeg som børn, kom hjem til min mormor, og der duftede af klatkager i hele huset, så kunne dagen næsten ikke blive bedre. Vi spiste næsten til vi fik helt ondt i maverne. 😀 Senere hen er jeg så gået hen og fået jobbet som klatkagebager, og idag skulle mormor forkæles, efter at hun havde været i haven og rode rundt! Tænkte da lige at jeg skulle dele opskriften med jer, så I en dag kan forkæle jeres kære med lækre klatkager! 😉
Her er hvad du skal bruge:
500g risengrød
1 æg
3 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
2 dl. hvedemel
0,5 dl mælk
Her er hvad du skal gøre:
Risengrød, æg, sukker, vanilje og salt blandes sammen.
Herefter blander du melet i og rører det godt sammen. Til sidst tilsættes mælken.
Dejen har nu en konsistens som en tyk pandekagedej. 🙂
Så varmer du din stegepande godt op og tilsætter margarine eller smør, alt efter hvad du nu fortrækker. Jeg bruger selv margarine. Du kan med fordel bruge et dl. mål og ca fylde det halvt op med dejen, som du så hælder på stegepanden.
Nu er det bare om at få steget en masse dejlige klatkager og servere dem dejligt lune med sukker og syltetøj, eller hvad du nu har lyst til. kun fantasien sætter grænser!
Velbekomme!
Amatørkokken
Husker også mor (din mormor) lavede klatkager til mig (din mor) og morbror…..har aldrig selv kunne få den dej til at makke ret men det smager dejligt…..uhmm