Intervalstegt mør kalveculotte? - Jo tak! ;-)

Klatkager af risengrød

IMG_1522 (1)

Når min lillebror og jeg som børn, kom hjem til min mormor, og der duftede af klatkager i hele huset, så kunne dagen næsten ikke blive bedre. Vi spiste næsten til vi fik helt ondt i maverne. 😀 Senere hen er jeg så gået hen og fået jobbet som klatkagebager, og idag skulle mormor forkæles, efter at hun havde været i haven og rode rundt! Tænkte da lige at jeg skulle dele opskriften med jer, så I en dag kan forkæle jeres kære med lækre klatkager! 😉

Her er hvad du skal bruge:

500g risengrød
1 æg
3 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
2 dl. hvedemel
0,5 dl mælk

 

Her er hvad du skal gøre:

Risengrød, æg, sukker, vanilje og salt blandes sammen.

Herefter blander du melet i og rører det godt sammen. Til sidst tilsættes mælken.

IMG_1512

Dejen har nu en konsistens som en tyk pandekagedej. 🙂

IMG_1513

Så varmer du din stegepande godt op og tilsætter margarine eller smør, alt efter hvad du nu fortrækker. Jeg bruger selv margarine. Du kan med fordel bruge et dl. mål og ca fylde det halvt op med dejen, som du så hælder på stegepanden.

IMG_1515

Nu er det bare om at få steget en masse dejlige klatkager og servere dem dejligt lune med sukker og syltetøj, eller hvad du nu har lyst til. kun fantasien sætter grænser!

IMG_1522 (1)

Velbekomme!

Amatørkokken

2 kommentarer

  • Tine

    Husker også mor (din mormor) lavede klatkager til mig (din mor) og morbror…..har aldrig selv kunne få den dej til at makke ret men det smager dejligt…..uhmm

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Det tog også mig noget tid og justering af opskriften, før de blev som jeg ville have dem! 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Intervalstegt mør kalveculotte? - Jo tak! ;-)