Æggekage med kartoffel, chorizo og purløg
Æggekage med kartoffel, chorizo og purløg
Jeg elsker æggekage, den helt gammeldagse af slagsen, men helt sikkert også en krydret en af slagsen. Her kommer min version af æggekage. 😀
Her er hvad du skal bruge:
4 pers.
14 æg
5 dl. mælk
2 spsk. kartoffelmel
2 tsk. bagepulver/natron
150 g. chorizo pølse
4-5 kogte kartofler
1 bundt purløg
2 fed hvidløg
salt, peber
Purløg til pynt
Sådan skal det gøres:
Æg piskes sammen i en skål med halvdelen af mælken og hakket purløg. Resten af mælken blandes sammen med kartoffelmel og bagepulver/natron og røres til sidst sammen med æggene.
Chorizo og kartofler skæres i små stykker og kommes på en varm pande i lidt olie.
TIlsæt presset hvidløg og smag til med salt og peber. Sørg for at chorizo og kartofler får godt med farve inden der skrues ned for varmen og æggemassen hældes over og det hele bliver rørt sammen en ekstra gang. Læg et låg over panden og lad æggekagen passe sig selv til den er fast og fin 🙂 Server straks med frisk hakket purløg og evt. stegt bacon.
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu