Himmelsk Citronfromage!

Tærte med løg og kalkunbacon!

IMG_1974

Små tærter med løg og kalkunbacon

Idag kom postbuddet med mine længe ventede tærteforme. De skulle da indviges!
Det blev til små tærter med kalkunbacon og løg. Der duftede af brændende kærlighed i hele køkkenet, da løg og kalkunbaconet lå på panden! Mmmh! 😀

Her er hvad du skal bruge:

4 små tærter (12cm i diameter)

Tærtedej:
3 dl. (180 g) hvedemel
100 g. smør
2 spsk. vand

Fyld:
250 g. kalkunbacon
2 løg
2 æg
1,5 dl. madlavningsfløde 4%
salt
friskkværnet peber

Forårsløg til pynt

Sådan skal det gøres:

Mel og smør samles, tilsæt vand og ælt hurtigt sammen til en dej. (Dejen kan opbevares i en plastpose i køleskabet til næste dag)
Del dejen ud til 4 klumper. Rul eller tryk dejen ud i en ca. 12 cm i diameter tærteform. Gør dette med alle 4 klumper dej.
Prik huller i bundene med en gaffel.
Dæk med film og lad dem hvile i køleskabet i mindst 1/2 time.
Sætovnen på 225°
Når ovnen er opvarmet sættes tærterne i ovnen til forbagning i ca. 10 min.

Skær kalkunbaconet i 1 cm. strimler.
Skær løg i stimler i ca. samme størrelse som kalkunbaconet.
Put lidt margarine på en pande og brun både løg og kalkunbacon.
Pisk æg og madlavningsfløde sammen.

Når forbagning af tærtebundene er færdigt, tages de ud, og ovnen skrues ned på 200°
Fyld tærteformene med blandingen af løg og kalkunbacon fra panden. De skal være fyldt helt op.
Hæld blandingen af æg og madlavningsfløden over tærterne. De skal ikke have for meget æg, da ægget får fyldet til at vokse i ovnen. 🙂 Så masser af kalkunbacon/løg og mindre æg.
Til sidst krydr du med friskkværnet peber og en smule salt.
Tærterne bages ca. 20 min. ved 200° 😀

Pyntes med fintskåret forårsløg!

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Himmelsk Citronfromage!