Hjemmelavet klejner med cognac
Klejner hører julen til og mums hvor er de her bare gode!
Idag var store bage klejner dag. Opskriften var vidst på en stor portion klejnedej, så det endte med at vi måtte ud og købe mere palmin og da vi var færdige var der klejner over alt! Jeg tror lige at jeg halvere opskriften til jer andre! 😀
Her er hvad du skal bruge:
0,5 dl. fløde
500g hvedemel
125g smør
150g sukker
3 æg
1 spsk cognac (kan undlades)
1 tsk hjortetaksalt
3 pk palmin
Sådan gør du?
blødt smør smuldres sammen med mel, sukker og hjortetaksalt.
Derefter kommes æg, fløde og cognac i og det æltes godt sammen. Stil dejen i køleskab i halv times tid.
Dejen rulles ud i 5 mm tykkelse.
Først skæres den lodret igennem til strimler, så vandret.
Der laves hul i klejnen, og den ene ende stikkes igennem.
Klejnerne steges i palminen. Jeg brugte 1,5 pk. palmin og skiftede palminen halvvejs igennem klejnerne.
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu