Glaseret langtidsstegt nakkefilet i stegeso

Himmelsk Citronfromage!

Citronfromage er en gammel kending, men hold da op hvor smager det også bare godt!

Min mormor har i længere tid godt kunne tænke sig citronfromage, så nu måtte det være!
Denne her citronfromage er super let at gå til, og smager himmelsk!

Det skal du bruge:
4 pers.

4 blade husblas
3 æg
100 g. sukker
1,5 tsk. fintreven citronskal (usprøjtet)
1/2 dl. friskpresset citronsaft
1/4 liter piskefløde
evt. flødeskum til pynt

Sådan skal det gøres:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt husblassen i en skål i et vandbad.
Bland husblas med citronskal- og saft, og rør det i æggesnapsen.
Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding.
Hæld citronfromagen i portionsglas eller en skål og stil den tildækket på køl i mindst 2 timer.
Pynt evt. med flødeskum og revet citronsskal.

Nemmere bliver det ikke! – Velbekomme!

Amatørkokken

2 kommentarer

  • Nan

    Lyder lækkert og lige til – det skal hel klart prøves 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Det er så lige til! – Selv mormor der er “bange” for husblas, har mod på at lave den næste gang! mmh! 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Glaseret langtidsstegt nakkefilet i stegeso