Amatoerkokkens bedste opskrift på jordbærkage - BEDRE END BAGERENS!

Karamel Popcorn! En amerikansk snack fra Amatørkokken!

img_20170612_084911_669

Karamel Popcorn! En amerikansk snack fra Amatørkokken!

Min telefon er fyldt med opskrift jeg ønsker at prøve og sommetider at notaterne i min telefon flere år gamle. Denne opskrift har stået godt gemt i min telefon i flere år, ja selv før jeg lavede min madblog, men nu skulle det være. Min lillesøster skulle komme på besøg og jeg ved at hun er helt vild med popcorn og alt sødt. Så havde jeg da en god grund til at lave denne lækre snack!
Popcornene poppede lystigt i gryden og da de var færdig, tørrede jeg den hurtigt af og i kom sukker.
Da sukkeret var smeltet kom en god klump smør i og det blev rørt rundt til det blev en enartet masse. Så er det kun at vende popcornene i lidt af gangen og over på bagepladen.. mums!
Det er vigtigt at de kommer i en glaskrukke eller lign. da de ellers vil klistre sammen. 🙂

Her er hvad du skal bruge:
Til 1 bageplade fuld

1,5 dl. popcornkerner
2 spsk. olie
4 dl. sukker
125 g. smør

Sådan skal det gøres:

I en stor gryde varmes olien op og popcornkernerne tilsættes. Når gryden begynder at poppe skrues der en smule ned for varmen. Ryst gryden engang imellem. Når gryden ikke popper mere, tages gryden at varmen og popcornene tages op i en skål. Tør gryden af for evt. popcornrester.
Smelt nu sukkeret i samme gryde. Pas på det ikke brænder på og rør helst ikke i gryden imens sukkeret smeltes. Evt. kan gryden vippes lidt rundt så sukkeret fordeler sig.
Når sukkeret er helt smeltet tilsættes smørret og der røres nu rundt indtil det er blevet en ensartet masse.
Tilsæt nu popcornene af 3 omgange. Vend forsigtig popcornene rundt i karamellen til de er helt dækket af et tyndt lag karamel og tilsæt derefter 2. og 3. omgang af popcornene.

Når alle popcornene er dækket af karamel hældes de ud på en bageplade med bagepapir. Hvis der er lidt karamel tilbage i gryden, skal den ikke hældes ud over popcornene, ellers bliver de bare hårde! 🙂

Når karamelpopcornene er kølet af så de er til at røre ved, skilles de forsigtigt i mindre stykker og puttes i en lufttæt beholder, der dog først lukkes når karamelpopcornene er helt kølet af.

Popcornene kan sagtens holdes sig i 2 uger og sikkert mere, jeg har dog ikke noget at have dem i så lang tid! 😉

      img_20170609_112207

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Amatoerkokkens bedste opskrift på jordbærkage - BEDRE END BAGERENS!