Lækker hjemmelavet lasagne fra Amatørkokken!
Lækker hjemmelavet lasagne fra Amatørkokken!
En super lækker lasagne med en masse lækre krydderier, hjemmelavet bechamelsauce og sprød osteskorpe på toppen!
Her er hvad du skal bruge:
Til 1 fad. lasagne
2 løg
2 spsk. olie
500 g. oksekød ca. 10%
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
4 fed hvidløg
3 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. salt
6 dl. oksebouillon
140 g. tomatpure
Bechamelsauce:
50 g. margarine/smør
5 spsk. hvedemel
10 dl. mælk
0,5 tsk. salt
100-150 g. revet ost (kan undlades)
evt. lidt muskatnød
9-12 lasagneplader
Revet ost til toppen
Sådan skal det gøres:
Start med at finthakke løgene, groftrive gulerødderne og skære bladsellerien fint.
Svits finthakket løg i en gryde, tilsæt derefter oksekødet. Lad det blive brunet godt af inden du tilsætter de groftreven gulerødder, fintskåret bladselleri, presset hvidløg, oregano, timian, basilikum salt, tomatpure og oksebouillon. Lad den stå og simre i ca. 20 minutter.
Nu til bechamelsaucen:
Smelt magarinen i en gryde og rør mel i. Melet og smørret skal slippe siderne af gryden og blive til en bolle inden du tilsætter LIDT mælk af gangen indtil al mælken er brugt. kog sovsen igennem og tilsæt salt og muskatnød. tilsæt herefter osten og rør rundt i 5-10 minutter ved svag varme.
Læg først lidt sovs i bunden af et smurt ildfast fad, herpå lasagneplader og kødsovs, fortsæt på samme måde og slut af med sovs.
Til sidst kommes der rigeligt med ost på toppen og den bages i ovnen ved 200° alm ovn. i ca. 35-40 min.
Lad lasagnen trække 15 min. inden den spises.
AmatørkokkenVelbekomme!
Ingen kommentarer endnu