Pasta Ravioli med spinat, gorgonzolasauce og ristede pinjekerner! - SÅ Lækkert!

Profiteroles med creme og chokoladesauce!

IMG_20160720_231410

Profiteroles med creme og chokoladesauce!

Lækre profiteroles også kaldet vandbakkelser er så lækre med en god vaniljecreme og med varm chokoladesauce henover! Der blev i hvert fald spist op da jeg serverede disse for min mor, papfar og lillesøster! Cremen bliver sprøjet i, i bunden ved at der bliver lavet et lille snit med en kniv og så stikker man enden af sit sprøjtepose med cremen i op og drejer rundt. De kan også sagtens skære halvt igennem og fyldet med creme på den måde.

Her er hvad du skal bruge:

Profiteroles dej:
100 g. vand
1,3 dl. mælk
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
100 g. smør
135 g. hvedemel
4 æg

Fyld:
4,5 dl. mælk
6 æggeblommer
125 g. sukker
50 g. maizena
1 vaniljestang

Chokoladesauce:
100 g. mørk chokolade
2 dl. piskefløde

Sådan skal det gøres:

Profiteroles dej:
Vand, mælk, salt og sukker bringes i kog i en gryde.
Når smørmassen koger, piskes melet heri.
“Rist” herefter melbollen, så den slipper gryden.
Lad massen køle lidt ned og pisk æggene i, et ad gangen. Evt med håndmixer eller røremaskine. Dejen skal være blød, men skal stadig kunne holde sin egen vægt.
På en bageplade med bagepapir, sprøjtes massen ud i kugler på størrelse med en 10-krone (De vokser meget op, så pas på med størrelsen)
Bag den i 25-30 min. ved 200° alm ovn.
Kig endelig ikke til dem med det samme, da de nemt falder sammen.

Creme:
Put mælk og vaniljestang + de udskrabede korn i en gryde.
Opvarm det forsigtigt til mælken er næsten ved at koge. Fjern derefter gryden fra varmen.
I en skål piskes æggeblommer, maizena g sukker til det er ensartet. Hæld derefter den varme mælken i lidt efter lidt. Husk at piske godt imens, så blommerne ikke bliver til røræg.
Tilføj derefter hele blandingen tilbage i gryden og varm den over middel varme til cremen koger i et par minutter og tykner.
Nedkøl cremen hurtigt! Put madfilm helt tæt på cremens overflade, så der ikke dannes skind. Stil skålen i køleskabet.

Når vandbakkelserne er kolde og cremen er kold. fyldes vandbakkelserne enten ved et lille snit i bunden og sprøjte cremen i, ved brug af en sprøjtepose eller at skære bollerne halv igennem og fylde dem med cremen den vej.

Til sidst hakkes den mørke chokolade og varmes stille op med piskefløde i en gryde.
Server straks når chokoladesaucen er klar derefter!

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Pasta Ravioli med spinat, gorgonzolasauce og ristede pinjekerner! - SÅ Lækkert!