Rocky Road - Lige ud af landevejen!

Crème Brûlée is simply the best!

IMG_1785

Creme Brulee smager så hamrende godt, med de få ingredienser der nu skal bruges.

Kom igang! 😀

Her er hvad du skal bruge:

Dessert til 5

4 æggeblommer
85 g sukker (ca. 1 dl)
1 vaniljestang – kornene heraf
¼ liter  Piskefløde 38%
1 dl sødmælk
Sukker til kandisering

Sådan gør du:

Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske. Rør herefter fløde og mælk i æggeblandingen. Sigt blandingen og fordel den i 4 ovnfaste skåle (a ca. 1 dl). Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen. Cremen skælver når du tager den ud af ovnen, men sætter sig når den er afkølet. Stil creme brulérne i køleskabet i mindst 3 timer – uden at dække dem til.

Ved serveringen

Drys de iskolde creme bruléer med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.

Tips

Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen – for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Den skal have en “glat” overflade.

I stedet for at bruge en gasbrænder kan du stille skålene med creme brulé i et iskoldt vandbad – gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent – hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.

Bagetid

ca. 50 min. ved 110° – traditionel ovn

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Rocky Road - Lige ud af landevejen!