Svinekam rullet i grøn rasp med hjemmelavet kartoffelkroket og svampesauce!

Pasta Ravioli med spinat, gorgonzolasauce og ristede pinjekerner! – SÅ Lækkert!

IMG_20160805_192421

Pasta Ravioli med spinat, gorgonzolasauce og ristede pinjekerner! – SÅ Lækkert!

Først vil jeg gerne sige at det her er en af mine livretter!
Min mor skrev over min facebook side for amatørkokken og spurgte om jeg ikke havde en opskrift på ravioli.  Jamen jo det havde jeg da. Jeg har før lavet pasta bestående af mel og æg. Og det duer altså bare ikke for mig. Jeg fandt så denne opskrift, der tilhører en italiensk bedstemor, som har lavet pasta hele sit liv. Nu ved jeg hvorfor! Denne her pastadej er så nem og lækker at arbejde med. Og Den bliver nået så lækker! Dejen består af hvedemel, æg, olie, salt og vand.
Tilbage til min mor og ravioli søgningen. Jeg sendte hende opskriften som jeg har oversat fra engelsk. Så kom jeg da lige i tanke om at jeg ikke har opskriften inde på bloggen og fandt mit snit til at invitere mig selv over til min mor for at lave pasta til hende og min papfar. Det takkede de da ja til! 😀 Så nu er der opskrift med billede og hele molevitten. Jeg fik mine ravioli billeder og lækker aftensmad, min mor lavede også nogle stykker og så ellers med fra sidelinjen og forhåbentlig er det da min mor der inviterer på pasta næste gang! 😀

Her er hvad du skal bruge:
3 store aftensmadsportioner eller 6 forretter)

Pastadej:
340 g. hvedemel
3 æg
1 tsk. salt
1 spsk. olie
0,6 dl. vand

Ricotta fyld:
200 g. ricotta
1/2 sammenpisket æg
salt og peber efter smag
Evt. citronskal eller saften derfra.

Tilbehør:
3-4 dl. piskefløde
100-150 g. gorgonzolaost
Salt og peber efter smag til saucen
250 g. frisk spinat
40 g. pinjekerner

Sådan skal det gøres:

Pastadej:

Dejen laves nemmeste i en foodprocessor, men en skål og grydeske kan også sagtens bruges.
Hæld mel, sammenpisket æg, salt og olie i maskinen.
Kør dejen i maskine indtil dejen ligner krummer.
Hæld derefter vanden i og kør dejen igen, indtil den kun lige er samlet. Dejen er nu ret klistret. Don’t worry!
Hæld den ud på et godt meldrysset bord. og ælt dejen til den ikke er klistret mere men den må heller ikke blive tør. Pak dejen ind i film og læg den på køl i 30 min.

Imens laves fyldet.
Ricotta, æg, salt/peber og evt. citronskal/saft blandes sammen og smages til.

Når de 30 min. er gået tages dejen ud af køleskabet og deles i 8 lige store stykker.

Tag 1 stykke af gangen og rul igennem pastamaskinen. Rul igennem maskinen til det er tyndt nok, til at du svagt kan se igennem det. Gør det med endnu et stykke, så du har 2 lange stykker. (Du kan godt bruge en kagerulle, men det kræver en del tålmodighed, da pasta skal være tyndere end man lige tror)

Nu til selve raviolierne.
Sørg for at der er en smule mel på bordet inden du laver raviolierne, så de ikke hænger fast i bordet til sidst.
Med en teske lægges små klatter af ricottafyldet på den ene pastaplade.
Med fingrene puttes lidt vand rundt om hver klat, så sidder pasta bedre fast.
IMG_20160805_175129

Bagefter lægges den anden pasta plade ovenpå.

IMG_20160805_175143
Tryk med fingrene, dejen fast rundt om hver ricottaklat. Sørg for at der ikke er noget luft indeni raviolien. På billedet ovenover har jeg endnu ikke trykket ned med fingrene, kun lagt pladen ovenpå.

IMG_20160805_171632
Med en udstikker eller et glas, udstikkes raviolierne ud. Som på billedet her.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og forsæt med det næste plader som vi lige har gjort.

IMG_20160805_175633

Jeg fik flere raviolier end på billedet her 😉

Når du til sidst har lavet raviolier ud af alle de 8 stykker dej du startede med, vil du stå tilbage med en del overskydende dej. dem deler du op igen til passende klumper der nogenlunde er lige store og ruller igennem pastamaskinen igen, så kan du lave de sidste raviolier. 🙂

I en stor gryde fylder du godt med vand i og tilsætter salt. Når vandet koger, lægger du raviolerne i.
Raviolierne tager ca. 3 minutter at koge. Men prøvesmag lige en inden du tager dem om. Der kan være forskel på alt fra pastaens tykkelse til gryden og temperaturen. Brug en hulske til at tage dem op med. Det er en del nemmere 🙂

Fordi pastaen kun tager så kort tid at koge, lader vi dem lige ligge på bagepladen lidt endnu, og begynder på de andre ting.

Du kan med fordel riste pinjekernerne i forvejen, så de er klar til servering.

Spinaten skylles godt. og steges hurtigt på en pande i lidt smør. Når det er faldet sammen, er det færdigt.

Fløden og gorgonzolaosten varmes stille op ved middel varme, husk at rør i det.
Når osten er smeltet smages saucen til med salt og peber. Evt. citron hvis du ønsker.

Nu til anretningen.

Laver du hovedretter eller forretter, så er der jo lidt forskel på størrelsen af portionerne.
Hvis du laver hovedretter er der nok spinat til at du kan lægge lidt i bunden af tallerkenen først. Derefter lægger du raviolierne ovenpå. Så en smule spinat på toppen. Hæld et par skefulde gorgonzolasaucen over og drys med pinjekerner til sidst.
Hvis du laver forretter ville jeg undlade spinaten i bunden og bare fordele lidt på toppen.
Server resten af gorgonzolasaucen i en skål, hvis nogen ønsker mere.
Du kan evt. servere et godt ciabatta eller foccacia brød til! 😉

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Svinekam rullet i grøn rasp med hjemmelavet kartoffelkroket og svampesauce!