Bundløs rabarbertærte! - Så lækkert

Svinekam rullet i grøn rasp med hjemmelavet kartoffelkroket og svampesauce!

IMG_20160714_185415

Svinekam rullet i grøn rasp med hjemmelavet kartoffelkroket og svampesauce!

En super lækkert ret med masser af smag. Kødet er egentlig en svinekam uden svær jeg skar igennem på langs, så jeg fik 2 aflange stykker kød. dem brunede jeg af på panden først og så i ovnen. til sidst bliver de så rullet i den grønne rasp inden de bliver skåret i lidt tykkere skiver og serveret/anrettet. kartoffelkroketterne blev lavet af kold kartoffelmos der bliver paneret og stegt på panden, de var virkelig lækre og kan sagtens laves i forvejen og så varmes i ovnen lige inden servering! Saucen var såååå lækker! Den blev lavet på balsamico, portvin og oksefond/bouillon og så selvfølgelig svampene og fløde, hvilket man jo aldrig går galt i byen med! 😉 Gem evt. lidt af svampene til pynt 😀

Her er hvad du skal bruge:

1 svinekam uden svær

Grøn Rasp:
1 bundt. persille
1 bundt. citronmelisse
1 dl. rasp

Kartoffelkroketter:
1 portion kold kartoffelmos
Æg
Rasp

Svampesauce: ( ca. 4 pers.)
150-200 g. østershatte (Eller anden svamp)
1/2 dl. balsamico
1 dl. portvin
4 dl. oksefond/bouillon (Ca. 1/2 terning)
2 dl. fløde
salt og peber efter smag

Sådan skal det gøres:

Svinekam med grøn rasp:
Vi starter med at skære over på midten, på langs, så du har du smallere stykker.
På en meget varm pande brunes stegen godt af.
Kom den derefter i ovnen på 190° til kernetemperaturen er på ca. 65° (Ca en halv times tid, det er selvfølgelig forskellige fra ovn til ovn)
Lad kødet hvile i 10 min. Imens laves den grønne rasp, (Du kan selvfølgelig også lave den på forhånd og putte det i en lufttæt beholder)
Citronmelisse, persille og rasp blendes til en fin grøn rasp. (En minihakker er super god)

Den grønne rasp kommes i en fin si og strøs ud på et spækbræt. Stegen rulles derefter i det grønne rasp og trykkes godt ned i raspen, så det hænger fast.
Stegen skæres i lidt tykkere stykker og serveres/anrettes.

Kartoffelkroketter:
Den kolde kartoffelmos formes til aflange pølser og paneres i sammenpisket æg og rasp.
Steg dem i olie ved middel varme og vend dem ofte, så de ikke bliver for mørke.
Disse kan serveres med det samme eller du kan lave dem på forhånd og varme dem i ovnen ved. 225° til de er sprøde igen.

Svampesauce:
De rensede svampe kommes i en frysepose med en sjat olie og rystes godt så olien er fordelt. Læg dem på en bageplade med bagepapir og i ovnen i 20 min. ved 180°
balsamico og portvin koges ned til det tykner. Hvis du er i tvivl om lagen er kogt ordenligt ned, smag på den. Den må ikke være surskarp af alcohol, så bliver saucen også sur.
Når lagen er kogt ind tilsættes fonden/bouillonen og lader det koge ned til halvdelen er forsvundet. Til sidst tilsættes fløden og svampe og der smages til. mums 😀
Det samme med saucen som kartoffelkroketterne, den kan sagtens laves i forvejen og varme stille og roligt op inden servering. 🙂

Server maden på fade eller anret hver tallerken med et tykt stykke kød, der selv kan stå, kartoffelkroket(ter) og saucen. Jeg pyntede kartoffelkroketten med lidt rød skovsyre og lidt svampe på toppen af saucen. Server evt. resten af saucen i en sauceskål, hvis du anretter på hver tallerken, da den er hammer god og folk sikker gerne vil have mere! 😉 Det samme med kød og kartoffelkroketter. Der er altså nogle der godt kunne spise et ekstra stykke! 😉

 

Velbekomme!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Bundløs rabarbertærte! - Så lækkert