Mormors hvidkålsrouletter - kåldolmer

Mormors verdens bedste frikadeller

img_20161112_181347

Mormors verdens bedste frikadeller

Sjovt, hvordan en egentlig så simpel opskrift som frikadeller, kan komme i tusinde forskellige versioner. Der er aldrig 2 der er ens.
Min mormor har altid lavet de bedste frikadeller. Jeg tror det er vandet og raspen der gør dem så lækre. who knows?!
En ting er i hvert fald sikkert! – De smager sindsygt godt!

Her er hvad du skal bruge:

500 g. hakket svinekød
1 stort løg
1 æg
1 spsk. rasp
1 spsk. hvedemel
1-2 tsk salt
1 tsk. peber
1,5 dl. vand

Sådan skal det gøres:

Løget hakkes fint og blandes sammen med alle de andre ingredienser.
Lad farsen trække en halv times tid i køleskabet. Dette kan undlades.
På en varm pande brunes frikadellerne i en god klat smør og derefter skrues der lidt ned for varmen og frikadellerne passer mere eller mindre sig selv indtil de er færdige!

img_20161112_173920

Velbekomme!

Amatørkokken

5 kommentarer

  • Prøv med en halv teske potaske eller bagepulver , så bliver de svampede

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Prøv at tilsætte 1 spsk. af Santa Marias penerkornsblanding, pr 500g kød. Mums

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jens Erland Kristoffersen

    Knivspids Ingefær
    Knivspids Karry
    Knivspids Muskatnød
    Så bliver det verdens bedste frikadeller!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgit Dyhr Jensen

    Prøv også at tilsætte allehånde, hvidløgssalt og allroundkrydderi, så bliver de ekstra gode ! Mine børn og børnebørn synes mine er de bedste !!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Det lyder rigtig lækkert. Det må jeg prøve næste gang det står på frikadeller 😁

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mormors hvidkålsrouletter - kåldolmer