Super lækker hjemmelavet leverpostej

Mormors hvidkålsrouletter – kåldolmer

IMG_20160921_203017

Mormors hvidkålsrouletter – kåldolmer

Mormors hvidkålsrouletter er altså virkelig gode. De steges til aller sidst, så de får en lækker smørstegt skorpe, så går man altså ikke helt galt i byen.

Her er hvad du skal bruge:
8 stk. – 4 pers.

1 hvidkålshoved/8 hvidkålsblade

Fars:
500 g. hakket svinekød
1 løg
1 æg
1 spsk. mel
1 spsk. rasp
ca. 1,5 dl. vand
1-2 tsk. salt
1 tsk. peber

Kødsnor
smør/margarine til stegning

Sådan skal det gøres:

Vi starter med at koge hele hvidkålshovedet i ca. 10-15 min. i en gryde med vand så det dækker hvidkålshovedet halvt.
Derefter fisker du kålhovedet op og lader det køle en smule af. Derefter er det meget nemmere at få bladene af. Gem vandet

Rør nu farsen sammen. Hakket svinekød, finthakket løg, æg, mel, rasp, vand, salt og peber røres sammen til en lind fars.

Del farsen i 8 dele og kom det på hvert af de 8 hvidkålsblande. Pak dem stramt sammen og bind dem med kødsnor/bomuldssnor.

img_20160921_164512

Put dem nu tilbage i vandet du brugte til at koge kålhovedet i. Lad dem simre i 30 min.

img_20160921_164735

Efter 30 min. fiskes de op af vandet. Gem vandet til sovsen.

På en varm pande steges hvidkålsrouletterne nu i en god klat smør til de er flotte brune.

Imens kan der jo laves en sovs af f.eks kålvandet, lidt hønseboullion, mælk/fløde, kulør og jævner. Salt og peber.

Tip:
Hvis du ikke skal spise alle hvidkålsrouletterne på samme tid, kan du efter de er kogt, lade dem køle af og fryse dem. 
Så er de lige så fine til lige at tage op og brune på panden og vupti, så har du fine lækre hvidkålsrouletter. 

Velbekomme!

Amatørkokken

6 kommentarer

  • Peter Grove Munk

    Hvorfor kan man ikke bare printe opskriften
    Hvis jeg kopierer opskriften skal jeg også printe både billeder og kommentarer
    Så desværre nej tak til en ellers dejlig opskrift

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatoerkokken

      Man burde sagtens kunne kopiere kun opskriften. Det har jeg selv gjort flere gange 😊👍

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone

    For mig og det jeg har lært – brun kåldolmerne i smør inden der hældes væske ved – så bliver det en endnu skønnere sovs

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatoerkokken

      Herhjemme er det altid blevet gjort omvendt 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Grethe Thisted

    Se det er rigtige hvidkålsrouletter
    Sådan lærte jeg at lave hvidkålsrouletter under 2. Verdens krig af mine forældre i Silkeborg
    Vi fik ALTID brun sovs til , ikke hvid sovs som jeg ser mange bruger.
    Rigtig god weekend til alle fra Grethe.thisted.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Viggo

    Tak for en virkelig letforståelig opskrift på Mormors kåldolmer. Den må afprøves.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Super lækker hjemmelavet leverpostej