Butterfly appelsin/timian glaseret kylling med hjemmelavet pommes frites

Koldhævet pizza med mozzarella, chorizo kartofler og rosmarin! En ren favorit!

 

IMG_20160531_124530

Koldhævet pizza med mozzarella, chorizo, kartofler og rosmarin! En ren favorit!

Min absolutte ynglings pizza. Man kan nogle gange godt blive lidt træt af den samme skinke/ost/tomat pizza. Jeg lagde hovedet lidt i blød og sammensatte de 4 ingredienser samt en koldhævet dej til en hel fantastisk pizza! Chorizo, kartofler og rosmarinen blev knasende sprøde og mozzarellaen smeltede fint udover min lækre koldhævede dej. Dejen er den samme som jeg bruger til mine fladbrød. 😀

Her er hvad du skal bruge:
2 pizzaer på str. med en stor tallerken.

Dej:
12,5g gær
275g hvedemel
2,5 dl. vand
8g salt
1 plastikbeholder med låg

3 stk. mozzarella
100 g. chorizo
1 bundt. rosmarin
1-2 kartofler
Salt og peber efter smag

Sådan skal det gøres:

Dejen skal laves mindst en dag før, og kan både laves i større portioner og  holde sig i op til en ugen i køleskabet.

Kom vand, gær og salt i plastikbeholderen og rør det sammen.
Kom melet i og rør dejen sammen til den er ensartet og uden tørre klumper. Dejen skal ikke æltes.
Lad dejen hæve ca. 2 timer på køkkenbordet. Sæt derefter dejen i køleskabet til dagen efter.

På bagedagen.
Del dejen i to. Med en ske med lidt vand eller olie på fordeles dejen let ud på en bageplade med bagepapir. Dejen skal ikke være helt tynd med heller ikke for tyk, da den hæver en del. Nip rosmarin blade af din rosmarin og skær din chorizo og rå kartofler ud i tynde skiver. Fordel 1,5 mozzarella på hver pizza ved at smuldre den udover. Læg derefter chorizo og rosmarin på, og drys med salt og peber.

Sæt pizzaerne i en 250C (varmluft 230C) forvarmet ovn. Skru straks ned til 225C (varmluft 200C) Bagetid 15-20 min.

IMG_20160531_124817

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Butterfly appelsin/timian glaseret kylling med hjemmelavet pommes frites