Fantastisk rødbedekage med ostecreme!

Svinekæber i stegeso med øl, rosmarin og solbærsyletøj!

img_20170115_115747_727

Svinekæber i øl, rosmarin og solbærsyletøj!

Jeg har flere gange gået fået svinekæberne i mit lokale supermarked og tænkt at det kunne da være lækkert, men aldrig fået taget mig sammen.
Nu skulle det være, og wow hvor blev det helt fantastisk godt! Det møreste stykke kød jeg har fået i mit liv serveret med en lækker hjemmelavet kartoffelmos, glaseret perleløg og SAUCEN! Saucen blev sååååå god! – Selv mormor der altid spiser langsomt, var færdig før mig!
Nu ved jeg hvordan det er at være i himlen! 😉

Her er hvad du skal bruge:
2 pers.

4 svinekæber
1/2 l mørk øl
4 spsk. solbærsyltetøj
2 alm løg
2 røde løg
2-3 gulerødder
1 stor kvist rosmarin

Til saucen:
5 dl. oksebouillon (1 terning i 5 dl. vand)
piskefløde til saucen.
Salt, peber, solbærsyltetøj efter smag

Sådan skal det gøres:

Svinekæberne pudses for fedt og sener, og krydres godt med salt og peber.
Løg skæres i skiver af 1 cm. og lægges i bunden af stegesoen.
Gulerødder skæres i skiver og lægges ved løgene.

På en meget varm pande brunes svinekæberne i smør.

Læg svinekæberne ovenpå bunden af grøntsager i stegesoen.

Hæld øl og solbærsyltetøj på panden og giv det et hurtigt opkog, og hæld det derefter i stegesoen.
(Øllen vil ikke nå op til svinekæberne og det er meningen)
Læg et rosmarinkvist på toppen og læg så lågen på og stil i en forvarmet ovn på 180° i 3 timer.

img_20170113_142240

Når de 3 timer er gået tages svinekæberne op og lægges på en tallerken med sølvpapir over.
Si væsken fra grøntsagerne og hæld det over i en gryde.
I gryden tilføjes oksebouillonen og du lader den nu koge ned til det halve.
Når saucen er kogt ind smages den til med fløde, salt, peber og solbærsyltetøj. Tilføj evt. lidt kulør og jævner.
Når saucen er færdig lægges svinekæberne ned i gryden til saucen og de varmes nu op ved lav/middel varme til de er helt varme igen. (Pas på saucen ikke brænder på i bunden)

Tip:
Server svinekæberne til hjemmelavet kartoffel, glaseret perleløg og frisk hakket persille på toppen! 😀

img_20170115_115811_629

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Fantastisk rødbedekage med ostecreme!