Super lækre, ultra sprøde og spicy ovnstegte kyllingelår!

Svensk mørbradret! – Super lækker ret!

img_20161118_183358

Svensk mørbradret! – Super lækker!

Lad mig starte med at sige, jeg aner ikke hvorfor det hedder svensk mørbradret. Jeg tror ikke der er meget svensk over den. Opskriften stammer fra min mormor, der igennem mange år har lavet denne lækre ret. Hun har heller intet svar til hvorfor det hedder som det gør. Ofte blev der lavet 2 fade. Et stærk fad og et mindre stærk fad for de sarte sjæle (Mig inkluderet), og det var altid en stor succes.
Forleden fik jeg sådan lyst til at få det igen, og så kunne jeg da samtidig få taget nogle billeder og lagt det på bloggen, så I også kan få glæde af denne lækre ret! 😀 Retten er med svinemørbrad, champignoner, rød peberfrugter, forårsløg og en “rød” sauce lavet på fløde, ketchup, sennep mm.
Min opskrift er ikke stærk, hvis du ønsker dette kan der tilføjes mere chili eller tabasco sauce. 😀

Her er hvad du skal bruge:
1 fad. 4-6 pers.

2 svinemørbrad
1 bakke champignon
2 store røde peberfrugter
1 stort bundt. forårsløg
1 tsk. sennep
1 tsk. paprika
1 tsk. salt
Margarine/smør til stegning

Saucen:
2 dl. ketchup
1 dl. tomatpure
2 tsk. stærk sennep
1/2 tsk. timian
2 tsk. paprika
1 tsk. chili
1 tsk. hvidløgspulver
1/2 L. piskefløde
salt, peber, citronsaft, chili/tabasco efter smag.
Evt. jævning

Sådan skal det gøres:

svinemørbradene renses for fedt og sener, og skæres ud i 2 cm. stykker.
Svinemørbradbøfferne bankes let med en kødhammer.
Champignon, peberfrugt og forårsløg skylles.
Champignon skæres over i halve.
Forårsløg skæres i tynde skiver. Gem evt. lidt til pynt.
Den ene peberfrugt skæres i skiver, der skal bruges til pynt senere på retten og den anden skæres i små tern.

Brun svinemørbradbøfferne i rigeligt med margarine/smør og put dem over i et fad.
På samme pande puttes lidt ekstra fedtstof på og alle grøntsagerne, undtagen peberfrugten der er skåret i skiver hældes i.
Tilføj 1 tsk. sennep, 1 tsk. paprika og 1 tsk. salt til grøntsagerne. Når de er godt brunet af, hældes de over mørbradbøfferne.
På samme pande hældes alle sauce ingredienserne på og den varmes stille op, så det ikke brænder på.
Smag til med salt, peber, chili/tabasco.
Hvis saucen er for tynd, kan den jævnes. Den skal nemlig ikke være for tynd når den kommer i fadet.
Når saucen er smagt til og begyndt så småt at koge, hældes den over i fadet med de andre ting.
Sæt fadet i ovnen i en times tid ved 200° alm ovn.
Når der er 5 min. tilbage, lægges de peberfrugter der er skåret i ringe ovenpå saucen og de steger med de sidste 5 min.
Drys evt. med lidt frisk skåret forårsløg inden servering.

Jeg serverede retten med ovnstegte kartofler, bønner med bacon om og hvidløgsflute!

img_20161118_165847img_20161118_165951

img_20161118_171101

Velbekomme!

Amatørkokken

2 kommentarer

  • Vibeke Lindqvist

    Åh, kan jeg undvære hvidløgs pulver, kan ikke li’ smagen
    Hilsen Vibeke

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Super lækre, ultra sprøde og spicy ovnstegte kyllingelår!