Super lækker hjemmelavet leverpostej
Super lækker hjemmelavet leverpostej
Jeg har i længere tid godt kunne tænke mig at lave min egen hjemmelavet leverpostej.
Dette gjorde jeg så igår og hold da helt op, hvor smager det bare godt!
Jeg vil gerne indrømme at jeg var lidt skeptisk, da jeg aldrig har smagt en rigtig hjemmelavet, men kun dem man køber i varmeskabene eller i køledisken. Men det er da slut nu! – Det var faktisk lige til at gå til og jeg fik 12 fine folieforme med leverpostej til fryseren og en prøve, som der ses på billede! – Jeg er lidt forelsket i min hjemmelavet leverpostej! 😀
Her er hvad du skal bruge:
13-14 stk. af. 500 ml. foliebakker
1600 g. svinelever
1000 g. spæk
3 store løg
1 L sødmælk
½ L piskefløde
4 æg
4 tsk. salt
1 tsk. peber
3 spsk. hvedemel
Sådan skal det gøres:
Lever, spæk og løg køres igennem i en kødhakker eller foodprocessor.
Kom det hele i en stor skål. Det kommer til at fylde en del.
Tilsæt derefter æggene og bland det godt sammen.
Hvedemel, salt og peber blandes i og til sidst røres piskefløde og sødmælk i af et par omgange. Dejen bliver ret tynd.
Fordel dejen i foliebakkerne.
Bag dem i vandbad ved 200° alm. ovn i ca. 1-1½ time, alt efter hvor store dine bakker er.
Tip:
Hvis du ikke skal bruge alle leverpostejene på en gang, kan de sagtens fryses de inden bagning.
Bag de frosne leverposteje ved 200° alm ovn. i 1-1½ time + 15 min. ekstra. ca. (Alt efter hvor store formene er)
AmatørkokkenVelbekomme!
Mens kødhakkeren alligevel er i gang, så hak et madæble eller 2 med – uden skræl og kernehus. Et glas rigtige salte ansjoser (ikke gaffelbidder) bør også hakkes med, som så erstatter 2 af de 4 tsk. salt.
Tilsæt også en tsk. stødt allehånde og en tsk. stødt nellike.