Blød fransk nougat - Må jeg bede om et stykke mere?

Hjemmelavet chokoladepinde til varm kakao! Mums!

img_20171222_184315_242

Hjemmelavet chokoladepinde til varm kakao! Mums! 

Sådan en dag som idag hvor vinden bare rusker udenfor, og det er dejlig varmt indenfor, er der da intet bedre end en kop varm mælk, og så dumpe sådan en lækker chokoladepind i. Vupti, så har du den lækreste varme kakao.
Tilbage i december havde jeg min lillesøster Mathilde med i køkkenet hvor vi skulle lave lidt julegaver, var disse chokoladepinde både sjove og nemme at lave. Og når du putter dem i små poser, er de da slet ikke til at stå for.
Vi brugte små firkantede silikoneforme, hvilket gjorde det super let at få dem ud igen, først de var størknet.
Jeg har med vilje ikke skrevet hvor meget chokolade der skal bruges fordi der er stor forskel på forme og størrelser. Jeg tror jeg brugte omkring 300-400 g. chokolade til 12 forme.

Her er hvad du skal bruge:

Mørk chokolade

Små pinde eller sugerør (Jeg syntes personligt at sugerør er nemmere, da de vejer det mindre og har sværere ved at vælte)
Forme (Jeg brugte en silikoneform med små firkanter i)

Ting til at pynte med f.eks
Skumfiduser, pebermyntestokke, krymmel, kanelstænger

 

Sådan skal det gøres:

Smelt den mørke chokolade og ha’ dit eventuelle pynt klar.
Fyld dine forme næsten op til kanten med lad et lille stykke være, da evetuelle pynt vil tynge en smule ned og få chokoladen til at stige. Bank dem let i bordet, så chokoladen bliver helt fin og lige.
Put formene i køleskabet i 5 minutters tid, inden du stikker pinde/sugerør i.
Lad dem stå i køleskabet til de er helt kolde og størkede.
Efterfølgende tages de ud af formene.

Tip:
Du kan feks bruge små snapseglas enten i glas eller plastik.
Når chokoladen skal ud af glassene, dypper du dem i 2 sek. i en kop med varmt vand. Pas på med ikke er få vand ned i chokoladen. 🙂

 

img_20171222_125902

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Blød fransk nougat - Må jeg bede om et stykke mere?