Den lækreste gulerodskage med ostecreme!
Den lækreste gulerodskage med ostecreme
Til min mormors fødselsdag bestilte hun en gulerodskage, som er en af hendes yndlings kager, hvilket jeg fuldt ud forstår, for den er monster lækker og så dejlig luftig!
Og så kom jeg da lige i tanke om at opskriften slet ikke er på bloggen! – SKANDALE!
Men nu kommer den her! – Enjoy! Den er så lækker!!! 😀
Her er hvad du skal bruge:
bradepande str. 23cm x 33cm
300 g. brun farin
2 dl. olie, smagsneutral
4 æg
275 g. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron (Kan erstattes af bagepulver)
0,5 tsk. salt
2 tsk. kanel
375 g. gulerødder, revet.
Ostecreme:
200 g. natural flødeost
120 g. BLØDT smør
180 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Sådan skal det gøres:
Vi starter lige med at tage smørret ud, til ostecreme. Jeg ved godt det først skal på om et par timer, men det er bare SÅ vigtigt at det er så BLØDT som overhoved muligt eller bliver din creme klumpet og det ser bare ikke særligt lækkert ud.
Brun farin og olie piskes sammen. Æggene tilsættes et efter et.
Hvedemel, bagepulver, natron, salt og kanel til sættes og røres til en ensartet dej.
Til sidst røres de revne gulerødder i.
Smør en form med fedtstof og hæld dejen i.
Kagen bages ved 185° alm ovn. i ca. 30 min. eller til den er færdigbagt og en kødnål kan stikkes i uden at der hænger dej ved.
Ostecremen:
BLØDT smør, flormelis og vaniljesukker piskes til en ensartet masse. Til sidst tilføjes flødeosten og piskes sammen til cremen er fin og ensartet.
Smøres på kagen når der er kølet helt af.
Opbevares i køleskabet. Kan med fordel laves dagen før. Det gør den kun endnu bedre! 😀
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu