Vandbakkelser med røget laksefyld!
Disse super lækre vandbakkelser er ikke til at stå for. Brug dem som forret eller som en del af en tapas buffet!
Jeg lavede disse fine vandbakkelser med røget laksefyld til forret med blandt andet store rejer, asparges, dild, radiser og en hjemmelavet dressing, dressingen finder du her.
Her er hvad du skal bruge:
8 vandbakkelser:
1 dl. vand
50 g. smør
1 tsk. salt
5 spsk. hvedemel
2 sammenpiskede æg (ca. 1 dl)
1/2 tsk. bagepulver
laksefyld:
150 g. røget laks
300 g. pikant flødeost
1 bundt. purløg
salt, peber, citron efter smag.
Sådan skal det gøres:
Vandbakkelser:
Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom salt og mel i, på én gang, og rør dejen til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af. Rør, lidt efter lidt, ¾ del af æggene i dejen. Tilsæt evt. resten – dejen skal kunne formes til toppe. Sæt dejen i 8 toppe på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist. Bagetid: 25-30 min. ved 200G alm. ovn.
Røget laksefyld:
Mas laksen med en gaffel og rør det sammen med flødeosten.
Skær purløg i små stykker og bland sammen med laks og ost.
Smag til med salt, peber og citron.
Flæk vandbakkelserne når de er kølet af og fyld dem med med røget laksefyld.
AmatørkokkenVupti!
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu