Hjemmelavet Mascarpone! - Do it yourself!

Bedste Tiramisu Ever!

IMG_1878

Tiramisu er en af mine absolutte ynglingsdesserter!

Den her opskrift er “opskriften”

Tiramisu består af savoiardi også kaldet ladyfingers, der bliver dyppet i en blanding af kaffe og likør. Dertil laves der en creme af mascarpone, som jeg her har valgt selv at lave, da mascarpone jo efterhånden koster en del og at mascarpone samtidig så også er super nem at lave.

Her er hvad du skal bruge:

4 pers.

500 g Mascarpone
2 past. æggeblommer
100 g. sukker
2 past. æggehvider
1,5 dl. færdiglavet kaffe
1,5 dl. amaretto (Kahlua kan også sagtens bruges)
ca 20-25 ladyfingers.

Sådan skal det gøres:

Mascarpone, sukker og æggeblommer blandes.

Æggehvider piskes stive og vendes forsigtigt i.

Brug en form (jeg bruger normalt en aflang brødform)

God og meget stærk kaffe (afkølet) og amaretto blandes.

Ladyfingers dyppes hurtigt i blandingen, de skal ikke være for lang tid nede i væsken da kagen så bliver alt for smattet.

Læg dem derefter på langs i fadet efterhånden som de er blevet dyppet i væsken.

Hæld derefter et lag af mascarponecremen over dine ladyfingers og begynd at lægge opblødte ladyfingers over cremen igen.

Jeg plejer at lave 2 lag ladyfingers og 2 lag mascarponecreme, men det er selvfølgelig helt op til dig hvordan du vil sammensætte din tiramisu.

Husk at slutte af med mascarponecremen!

Skal stå i køleskabet i mindst 24 timer (men 48 timer er endnu bedre) og drysses med kakaopulver/revet chokolade inden servering.

Velbekomme!

Amatørkokken

5 kommentarer

  • Kristin joys

    Hva er past.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabina

    Puha den ser lækker ud😍 vi kunne godt tænke os at lave den uden alkohol, har du en ide til at erstatte likøren?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Jeg har før lavet den uden likør, og kun med ren kaffe, det blev den ikke mindre god af! 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Det ser super lækkert ud. Den vil jeg bestemt prøve. Hvor mange past. æggehvider?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hjemmelavet Mascarpone! - Do it yourself!