Krabbekage-sliders med agurkesalat
Krabbekage-sliders med agurkesalat
Disse krabbekage-sliders er virkelig lækre sammen med en hjemmelavet hjemmelavet mayonnaise, agurkesalat og så lige i en slider, så bliver det ikke meget bedre!
Her er hvad du skal bruge:
Ca. 15 sliders.
hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet agurkesalat
200 g. kogte kartofler
1 kg. krabbeklør
1 æg
1 lille revet løg
2 spsk + 1 dl. rasp
1 nip cayennepeber
Salt
Sort peber
Olie og smør til stegning
Sådan skal det gøres:
Tilbedredning af krabbeklør:
Gå krabbekløerne efter, Hvis de lyder hule og mangler tyngde, er de såkaldte “glaskløer”, hvor krabben er død, og kløkødet enten er væk eller råddent. De skal selvfølgelig kasseres.
Kom kløerne i kogende vand. Du kan evt. tilsætte krydring i form af dild, citron, fennikel, brændeælder, tang eller andet sjovt. Kog små kløer i 8 min. og store i 12 min.
Tag dem af varmen, sigt vandet fra og skyl dem i koldt vand.
Nu skal du have kødet ud af kloen. Hold den kogte krabbeklo i din håndflade, ig slå skallen i stykker med bagsiden af en almindelig spiseske af stål. Pil kødet ud med en gaffel, teske eller hummergaffel.
Mos de kolde kartofler og rør til en fars med krabbekødet, æg, revet løg, de 2 spsk. raps, cayennepeber, salt og lidt peber. Lad farmen trække i køleskabet i 1 time, og form derefter 15 små “bøffer” der vendes i den sidste dl. rasp. og steges sprøde i smør og olie til krabbekager.
Lun slider’erne og smør med hjemmelavet mayonnaise, læg de nystegte krabbekager ovenpå og til sidst agurkesalaten. 🙂
AmatørkokkenVelbekomme!
Ingen kommentarer endnu