Kanelsneglekage - En sød favorit

Cheesecake med oreo bund og havtorn gelé

IMG_20160226_193732-2

Lækker cheesecake med bund af oreos og havtorngelé! Den sparker røv! 😀

Jeg elsker cheesecake. Cheesecakes kan laves i alle afskygninger, her er min opskrift med oreo bund og havtorngelé! mmh!

Her er hvad du skal bruge:
Springform, 17 cm i diameter

Bund:
150 g oreo
50 g smeltet smør

Oste cremen:
3 blade husblas
400 g. flødeost natural
100 g. flormelis
2 tsk. fintrevet citronskal (Fra øko. citron)
2½ dl. piskefløde

Havtorngelé:
200 g. havtorn
2 dl. vand
50 g. sukker
3 blade husblas

Sådan skal det gøres:

Oreos knuses helt fint, det gøres nemt i en minihakker.
Smøret smeltet og blandes med de knuste oreos.
Hæld oreoblanding i en springform og pres det godt, så blandingen er helt flad og dækker hele bunden. Stilles i køleskabet til ostecremen er klar.

Nu til ostecremen.
Start med at putte husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Imens piskes ost, flormelis og citronskal sammen.
I en anden skål piskes fløden til blød skum.
Husblassen kommes i en lille gryde sammen med det vand der må hænge ved og smeltes ved svag varme.
Nu hældes den smeltede husblas ned i ostemassen og der piskes hurtigt og kraftigt. Gerne med elpisker. Vend nu flødeskummet i, lidt af gangen, og forsigtigt.
Hæld cremen over kiksebunden og køl i minimum 2 timer.

Havtorngelé.
Start igen med at putte husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Bring havtorn og vand i kog og lade det koge i 10 minutter. Sigt det så kun saften er tilbage. Opløs sukker i saften og når den er opløst tilsættes husblassen. Sæt geléen på køl i ca 20 minutter. Efter 20 minutter er den klar til at blive hældt over kagen.
Sæt kagen på køl igen i minimun 2 timer.

IMG_20160226_193849-2

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Kanelsneglekage - En sød favorit