Cheesecake med oreo bund og havtorn gelé
Lækker cheesecake med bund af oreos og havtorngelé! Den sparker røv! 😀
Jeg elsker cheesecake. Cheesecakes kan laves i alle afskygninger, her er min opskrift med oreo bund og havtorngelé! mmh!
Her er hvad du skal bruge:
Springform, 17 cm i diameter
Bund:
150 g oreo
50 g smeltet smør
Oste cremen:
3 blade husblas
400 g. flødeost natural
100 g. flormelis
2 tsk. fintrevet citronskal (Fra øko. citron)
2½ dl. piskefløde
Havtorngelé:
200 g. havtorn
2 dl. vand
50 g. sukker
3 blade husblas
Sådan skal det gøres:
Oreos knuses helt fint, det gøres nemt i en minihakker.
Smøret smeltet og blandes med de knuste oreos.
Hæld oreoblanding i en springform og pres det godt, så blandingen er helt flad og dækker hele bunden. Stilles i køleskabet til ostecremen er klar.
Nu til ostecremen.
Start med at putte husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Imens piskes ost, flormelis og citronskal sammen.
I en anden skål piskes fløden til blød skum.
Husblassen kommes i en lille gryde sammen med det vand der må hænge ved og smeltes ved svag varme.
Nu hældes den smeltede husblas ned i ostemassen og der piskes hurtigt og kraftigt. Gerne med elpisker. Vend nu flødeskummet i, lidt af gangen, og forsigtigt.
Hæld cremen over kiksebunden og køl i minimum 2 timer.
Havtorngelé.
Start igen med at putte husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Bring havtorn og vand i kog og lade det koge i 10 minutter. Sigt det så kun saften er tilbage. Opløs sukker i saften og når den er opløst tilsættes husblassen. Sæt geléen på køl i ca 20 minutter. Efter 20 minutter er den klar til at blive hældt over kagen.
Sæt kagen på køl igen i minimun 2 timer.
AmatørkokkenVelbekomme!
Ingen kommentarer endnu