Cheesecake med jordbær og gelé
Cheesecake! Bliver helt lækkersulten af at skulle dele denne opskrift med jer! Der er bare ikke noget som en lækker cheesecake, lige meget hvilken tid på året det er. De kan laves på utallige måder, kun fantasien sætter grænser. I sommers lavede jeg denne lækre cheesecake med jordbær og jordbærgelé, det var virkelig en succes!
Her er hvad du skal bruge:
125 g søde kiks el. småkager, knuste
60 g smør, smeltet
375 g flødeost
1½ dl sukker
2 dl piskefløde
Kornene af 1 vaniljestang
Fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
3 blade husblas
Friske jordbær
Gelé
150 g frosne jordbær
1 tom vanijlestang
3 spsk. sukker
2 husblas
8 spsk. vand
Sådan gør du:
Bland smeltet smør og knuste kiks og pres det ud i en springform (ca. 17 cm) Skær jordbær i halve og stil dem langs kanten af formen, enten med mellemrum som jeg eller helt tæt. Stil formen i køleskabet mens du laver cremen. Pisk flødeost og sukker til glat. Pisk fløden til skum og rør den i sammen med vanilje og citron. Udblød husblas i koldt vand, smelt over vandbad og rør det i fromagen. Hæld det over kiksebunden og jordbær og stil på køl.
Geléen:
Kog vand, jordbær, den tomme vaniljestang og sukker ved svag varme i ca. 10 min. Blend jordbærmassen og si den tilbage i gryden. varm massen ved svag varme og tilsæt husblas (Som allerede har ligget i blød i koldt vand) – tag gryden af varmen og lad massen køle af under omrøring. Kom nu den afkølede gelé over cheesecaken – og lad kagen stå på køl i minimum 5 timer – gerne natten over.
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu