Tunmousse med frisk ananas og chili

Panna Cotta med jordbærsirup

IMG_20160603_210828

Panna Cotta med jordbærsirup

Panna cotta med jordbærsirup er super lækkert. Panna Cotta er en italiensk dessert og betyder kogt fløde. Panna Cotta er en slags fløderand/budding, der traditonelt laves ved at koge fløde op med sukker og en smagsgiver, som traditionelt er vanilje. Jeg har valgt at lave en tynd sirup, så siruppen flyder med ned for hver skefuld du tager! Så er der jordbær igennem hele Panna Cotta’en, mums!

Her er hvad du skal bruge:
6. pers.

Panna Cotta:
¾ L piskefløde
1½ vaniljestang
9 spsk. sukker
4 blade husblas

Jordbærsirup:
500 g. jordbær (Frosne kan sagtens bruges)
200 g. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker

Sådan skal det gøres:

Panna Cotta:
Varm langsomt fløden op i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn og -stang samt sukker. Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min. Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flyt gryden fra varmen, fisk vaniljestangen op og tilsæt den udblødte husblas. Rør i cremen til husblassen er helt opløst. Hæld derefter cremen i 6 skåle eller forme – skyllet med koldt vand. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller til de er sat sig.

Jordbærsirup:
jordbær,sukker og vaniljesukker kommes i en gryde og varmes langsomt op.
Når bærrene har smidt saften og begynder at koge, skal de koge i ca. 10 min. uden låg.
Si bærrene fra.
Kom siruppen i køleskabet indtil den skal bruges.

Anretning:
Tag skålene ud af køleskabet og hæld langsomt jordbærsiruppen på. Server straks! 😀

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Tunmousse med frisk ananas og chili