Bundløs rabarbertærte! – Så lækkert
Bundløs rabarbertærte
Bundløs rabarbertærte smager super godt, når den lige er kommet ud af ovnen og serveres lun. Tærten er frisk og passer godt sammen med en ske flødeskum eller vaniljeis!
Jeg havde i god tro kommet sukker ovenpå gitteret, det er grunden til at den er blevet lidt mørkere. Hvis man ønsker en fin gylden skorpe, så drys ikke sukker på! 😉
Her er hvad du skal bruge:
Tærtedej:
150 g. kold smør
175 g. hvedmel
2 spsk. vand
Fyld:
500 g. rensede rabarber
125 g. sukker (ca. 1½ dl)
1 spsk. kartoffelmel
Æg til pensling
Evt. flødeskum eller vaniljeis
Sådan skal det gøres:
Tærtedej:
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet til det “krummer”. Saml dejen hurtigt med vand. Læg dejen koldt 1 time.
Fyld:
Skær rabarberne i 3 cm lange stykker. Rul dejen ud til en plade (ca. 20 x 30 cm). Skær 2 brede strimler fra, og læg dem op langs kanten i tærteformen. Kom rabarber i formen. Bland sukker og kartoffelmel sammen og drys det over. Skær resten af dejen i lange strimler, og læg dem over frugten som et gitterværk. Tryk evt. dejen i kanten med en gaffel. Pensl dejen med sammenpisket æg. Bag tærten midt i ovnen ved 225° i en ½ time. Server den lun.
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu