Brændte mandler! Uhmm
Hvem elsker ikke brændte mandler?! – I do.
Jeg har i længere tid villet kaste mig ud i at lave brændte mandler, men har hele tiden tænkt fornuftigt: “Jeg venter lige til vi kommer lidt tættere på julen” Det blev så idag! Glædelig jul! Ej hvis jeg skal være helt ærlig, syntes jeg, det er en smuuule tidligt med at alt det julehalløj. Men det her blev så en “tester”, så jeg selvfølgelig er klar til jul, når der skal laves brændte mandler til familien. (Pudser lige glorien)
Her er hvad du skal bruge:
200g mandler med skræl
2 dl. sukker
2 dl. vand
Sådan gør du?
Vand og sukker kommes på en pande, der røres rundt så sukker og vand er blandet så meget som muligt.
Nu tilsættes mandlerne og der skrues helt op for varmen
Nu begynder vandet så småt at fordampe
Sukkerlagen bliver mere og mere tyk og du rører rundt engang imellem.
Sukkeret begynder nu at blive tykt og lyst. Nu skruer du ned for varmen og så skal der nu røres konstant, for at det ikke skal gå hen og blive en stor klump. Varmen skal være så lav at fu kan røre ved mandlerne uden at brænde dig. Hvis panden er bare en smule for varm, så vil sukkeret begynde at smelte og det må det ikke.
Efter noget tid begynder mandlerne nu at se sådan ud som på billedet, og når du hører en knasende lyd, ved du at mandlerne er færdige. Det tager en del tid, da varmen står lavt og vi kun “tørrer” mandlerne nu, så de bliver sprøde, både indeni og udenpå. Giv endelig ikke op og begynd at skrue op for varmen. Du gør det helt rigtige 😀 smag eventuelt på dem løbende og mærk om de knaser, hvis der ingen lyd kommer.
Læg dem nu ud på et stykke bagepapir. Hvis dine mandler hænger meget sammen, kan du når de har kølet lidt af, skille dem ad med fingrene. Hvis du når så langt som til opbevaring af disse lækre brændte mandler, kan de opbevares i et tæt-sluttende glas.
Velbekomme!
Amatørkokken
Uhhhmmm lyder godt, venter spændt på en smagsprøve
På næsten samme måde laver man salt mandler, bare med vand og salt også i ovnen.