Kartoffelvafler med spæde salatblade, røget laks, urtedressing, rejer, dild og radiser!

Stor langtidsstegt glaseret skinke (4 kg)

 

img_20170422_221408_710
Stor langtidsstegt glaseret skinke (4 kg)

Mormor har fødselsdag og har dertil købt en skinke på 4 kg. Men hvor lang tid skal sådan en krabat så lige have?
Jeg søgte internettet tyndt men kunne simpelthen ikke finde nogle opskrifter på over 2,5 kg. og der syntes jeg at stegetiden lød lang, men hvad ved jeg. Så jeg måtte spørge mig lidt omkring og en kvinde på facebook sagde langtidssteg den i en stegepose i 12 timer ved 65-70° alm ovn.
Det lød da spændende. Jeg har haft virkelig gode resultater med langtidsstegning af forskellige slags kød, så jeg fik da givet mormor ordrer på at stå op kl. 4.30 og sætte skinken i ovnen (Stakkels mormor!) Tidlig eftermiddag kiggede vi til skinken og den så jo så fin ud. Allerede der sagde temperaturen 78° og der lå en masse væde ved skinken. Da jeg bestemt ikke ønsker mig en tør skinke røg den ud 3 timer før, og vi lød den køle lidt af inden vi skar fedtet væk. Og skinken var SÅ mørt! Mig og mormor overvejede næsten bare at sætte os til bords og gå i gang! 😀 Men vi tog os selvfølgelig sammen og ventede på det blev aften og gæsterne kom!
Så steg skinken ved 65° i 9 timer og glaser den efter min metode derefter, så du ikke ender med en glasering der kun ligger i bunden af fadet, og smid den i ovnen ved høj varme, evt grill og du får en deeeejlig skinke! 😀 mums!

Her er hvad du skal bruge:

1 skinke på ca. 4 kg.
1 stor stegepose

Glasering:
5 spsk. dijonsennep
15 spsk. brun farin

Sådan skal det gøres:

Skinken lægges i en stor stegeposen og lægges en stor bradepande. (Husk at klippe et lille hul i stegeposen, så dampen kan komme ud)
Sæt skinken i en kold ovn og sæt ovnen på 65-70° alm ovn og lad den stege i 9 timer.
img_20170422_163014

Efter de 9 timer tages skinken ud og man kan med glæde lade den ligge og køle lidt af inden nettet tages af, for det kan blive ret varmt for fingrene! 😀
Når nettet er taget af skæren al fedten af. Det er forskelligt hvor meget fedt der er på sådan en skinke.
img_20170422_171606

Så blandes glasering sammen, hvis du ikke allerede har gjort det.
Tag 1/3 af glaseringen og masserer nu skinken godt ind i det.

img_20170422_171925


Nu skal skinken bare i ovnen og brunes godt ved høj varme og grill hvis du har dette i din ovn.
Når glasering begynder at boble en smule eller er blevet brunet, så kommes endnu halvdelen af det du har tilbage af glasering ovenpå. Smør den på så godt du kan. Når det er bobler og er blevet brunet igen, hældes det sidste udover og du lader det blive helt brunt og lækkert. Tag stegen ud lige før at glaseret er ved at blive sort.

img_20170422_190949Nu har du en lækker skinke hvor glaseret ikke er faldet af men der er alligevel nok i fadet til at du lige kan hælde lidt over kødet med en ske inden det serverer! – Det smager jo ret godt! 😀

img_20170422_191745

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Kartoffelvafler med spæde salatblade, røget laks, urtedressing, rejer, dild og radiser!